Galéria

Sztárok, akik miatt át kellett írni egy film forgatókönyvét

Forrás: A Holtodiglan című film forgatása egyszer NÉGY NAPRA leállt, mert Ben Affleck és a rendező nem tudtak dűlőre jutni. A reptéri jelenetnél Ben karakterének baseball sapkát kellett viselnie, hogy rejtőzködjön az újságírók elől, ám míg a rendező egy Yankees sapit akart, addig Ben Boston Red Sox fanként erről hallani sem akart. Végül kénytelenek voltak kiegyezni egy Mets sapkában, különben még egy darabig állt volna a munka.
Forrás: Dwayne Johnson két hónapig harcolt és veszekedett a készítőkkel, hogy végül átírják miatta a Rampage – Tombolás forgatókönyvét! Az eredeti tervek szerint ugyanis a gorilla meghalt volna a történet végén, ő viszont annyira utálja a szomorú befejezéseket, hogy ilyen szerepeket nem is szívesen vállal el. Akarata végül érvényesült!
Forrás: Jim Carrey nagyon örült annak, hogy szerepet kapott a Mindörökké Batmanben, de a készítőket és kollégáit hamar az őrületbe kergette. A színész ugyanis szerette volna saját stílusát belevinni a történetbe, így állandóan improvizált, és általa kitalált szövegeket mondott fel, amik teljesen átírták a forgatókönyvet. Maga Tommy Lee Jones például be is ismerte, hogy elege volt Jim Carreyből a forgatás alatt.
Forrás: A Charlie angyalai egyik legijesztőbb karakterét keltette életre a képernyőn Crispin Glover, noha eredetileg teljesen máshogy képzelték el őt a készítők. A színész viszont egyik nap odament a csapathoz, és megmondta nekik, hogy a karaktere bizony néma lesz, és egy szó sem hagyja majd el a száját. Az biztos, hogy ilyen ötlettel nem sokan vágódnának be a filmeseknél, de Crispin megcsinálta!
Forrás: Ha nézted a Thor-filmeket, biztosan feltűnt, hogy a harmadik rész hangulatában egészen eltérő volt, mint az első kettő. Ebben nagy szerepe volt Chris Hemsworthnek is, hiszen a színész úgy érezte, ennél sokkal poénosabb is lehetne az általa játszott szuperhős. Beszélt hát a rendezővel, elmondta neki, milyennek képzelné ő Thort, Taika Waititi pedig figyelt rá, és a kedvéért együtt átformálták a karaktert.
Forrás: Dacre Montgomery, akit a Stranger Things rosszfiújaként ismerhettünk meg, örült ugyan a sorozat nyújtotta lehetőségnek, de karakterével egyáltalán nem volt kibékülve. Ő maga harcolna ki, hogy ne pusztán gonosz ember legyen az általa játszott Billy, hanem mutassák meg múltját is, hogy az emberek legalább egy kicsit megértsék a motivációit. A készítők végül eleget tettek a kérésnek, és az egész sorozat gyarapodott egy érdekes karakterrel.
Forrás: Anna Kendrick a Tökéletes hang 3 forgatókönyve miatt akadt ki, és kérte, hogy írják át a cselekményt. Túlságosan is problematikusnak találta, hogy karakterét romantikus szálak fűzték volna Theóhoz, a zenei producerhez, akivel előtte munkakapcsolata volt. A színésznő nem volt hajlandó bevállalni az előre megírt csókjelenetet a film végén, így a készítők kénytelenek voltak átalakítani a sztorit.
Forrás: Shakira szinkronhangként kápráztatta el a nézőket a Zootropolis című animációs filmben, ráadásul még egy dalt is felénekelt. Azonban egy dologhoz ragaszkodott, hogy ez megvalósulhasson: az általa szinkronizált Gazelle-t átalakíttatta. Az énekesnő elmondása szerint ugyanis a mesefigura túl vékony volt, és azt akarta, hogy sokkal valóságosabb legyen, ráadásul fontos volt neki, hogy ne mindig a vékony női karakterek jelentsenek egyenlőt a szépséggel és hírnévvel. A kedvéért meg is tették ezt a változást!