Galéria

Híres emberek, akiknek speciális vagy sajátos nevelési igényű gyereke van

Forrás: A színésznő 2013-ban fogadta örökbe harmadik kislányát, aki az Eloise Joni Richards nevet kapta híres anyukájától. A kislány egy ritka kromoszóma-rendellenességgel jött a világra, ami miatt a mozgása és a beszédkészsége is nehezebben fejlődött. Ennek ellenére Denise mindent meg akar adni gyermekének és rendíthetetlenül jár vele a legjobb orvosokhoz. Sőt, igyekszik más, hozzá hasonló szülőnek is segíteni.

„Nem tudom, [Eloise] fog-e valaha is úgy beszélni, mint egy tipikus gyerek, de szülőként azt akarod, ami a legjobb a gyerekeidnek, és csak csinálod."
Forrás:

John Travolta és néhai felesége évekig nem beszéltek arról, hogy fiuk, Jett autista volt. Ez is úgy derült ki, hogy miután a 16 éves fiú elhunyt, valaki megzsarolta a családot, hogy kiszivárogtatják az információt. A színész közleményben mondta el, hogy fia, aki bahamai útjuk alatt vesztette életét, egy roham miatt halt meg, és többek között autizmust is diagnosztizáltak nála. A színész ma már nyíltan beszél az autista gyermekek neveléséről és arról, hogy szülőként hogyan tudtak Kelly-vel 100%-ot nyújtani gyermeküknek.

Néhány hete szívfacsaró posztban emlékezett meg elhunyt fiáról, erről IDE KATTINTVA olvashatsz!


Forrás: Jenny McCarthy az autizmus spektrumzavarokkal kapcsolatos kutatások szószólója volt, mivel fiát, Evant kétéves korában diagnosztizálták ezzel. A színésznő mindent megtesz a mai napig, hogy részt vegyen a kutatásában és a gyógymód feltalálásában. Ez a hit sokat segített fia állapotán is:

– Evan nem tudott beszélni – most már beszél. Evan nem tudott szemkontaktust teremteni – most szemkontaktust teremt. Evan antiszociális volt – most már barátai vannak.” – mondta a Time-nak 2010-ben. „Elképesztő volt végignézni, hogyan működnek bizonyos terápiák bizonyos gyerekeknél, másoknál pedig egyáltalán nem.”
Forrás: Colin Farrell és Kim Bordenave fiának, Jamesnek egy ritka genetikai eltérése van. James az Angelman-szindrómában szenved, ami miatt nem tud beszélni és magáról sem képes önállóan gondoskodni. Bár ezt sokan átokként élik meg, Colin egy interjúban elmondta, hogy nincs nagyobb ajándék a fiánál, aki rengeteg mindenre megtanította állapota által.

„Őszinteségének, küzdelmének, kitartásának és személyiségének köszönhetően James a legjobbat hozza ki az emberekből. Szó szerint megmentette az életemet” – mondta a Dumbo színésze a 2017-es Lehetőségek ereje jótékonysági rendezvényen. „Nagyon rossz úton jártam. Képtelen voltam megváltoztatni az életem, de James kedvéért megtettem. Ő adta meg nekem az okot, hogy jobb ember és apa legyek.”

A színész több alapítványnak is adományoz évente.
Forrás: A 80-as években még nem igazán beszéltek a családok a speciális igényű gyermekeikről, ám 1985-ben Sylvester Stallone a People magazin címlapján szólalt meg erről először nyíltan és kitárulkozva. Fia, Seargeoh Stallone története teljesen megváltoztatta az autista közösséget, hiszen híres édesapja semmi szégyellnivalót nem talált ebben. Sőt! Sly és volt felesége, Sasha Stallone kutatási alapot hozott létre, hogy pénzt gyűjtsenek az Autizmussal élő Gyermekek és Felnőttek Nemzeti Társasága számára.
Forrás: Toni Braxton fiát, Diezelt még kiskorában diagnosztizálták autizmussal. Az énekesnő szinte egyből kapcsolatba lépett az Autism Speaks szervezettel, hogy programokat keressen fiának, ezzel is segítve a fejlődését. Braxton egy időben teljesen vissza is vonult, hogy minden erejével gyermekére koncentráljon, aminek meg is lett az eredménye: Diezel most 18 éves, és sikeres modell lett. A sztár viszont a mai napig több szervezet támogatója, akik autista gyermekekkel foglalkoznak.