Galéria

7 film, aminek meglepő alternatív befejezése volt

Forrás: 2016 legnagyobb horrorfilmje volt a Tűnj el!, aminek befejezése kimondottan népszerű volt a nézők körében, Chris ugyanis kiszabadult fogvatartóitól, és alaposan visszavágott nekik.

A film alternatív befejezése ennél sokkal frusztrálóbb lett volna! Ebben ugyanis miután Chris mindenkit megölt a házban, a rendőrök megérkeztek volna, és gondolkodás nélkül lecsukták volna. A rendező sokáig tanakodott azon, melyik lezárást válassza, de végül a "boldogabb" mellett döntött, hogy a nézők is fellélegezhessenek.
Forrás: Christopher Nolan 2014-es filmje, a Csillagok között hatalmas siker volt! Azt viszont kevesebben tudják, hogy a rendező eredetileg bizonytalan volt abban, hogyan zárja le a történetet, és volt a tarsolyában egy alternatív befejezés is.

Később egy interjúban mesélte el, hogy sokáig az is tervben volt, hogy maga a főszereplő képes lesz a fekete lyukon keresztül üzenetet küldeni a múltba lányának. Azonban ez a fekete lyuk összeomlott volna, ami azt jelenti, hogy Cooper nem élte volna túl az utazást, és a film végén lévő búcsút sem láthattuk volna. Végül úgy döntöttek, hogy életben hagyják a karaktert, hogy még találkozhasson idős lányával; majd nyitva hagyták a befejezést.
Forrás: A horrorfilm, amit 15 ezer dollárból forgattak le, akkora siker lett, hogy végül számos folytatást hozott magával. Azonban az izgalmas történet és kamerakezelési módszer sem tudta feledtetni a rajongókkal a tényt, hogy a lezárás kicsit csalódás volt. A film ugyanis egy jumpscare-rel (amikor valaki hirtelen elugrik a semmiből) ér véget.

Eredetileg a készítők sem ezt tervezték! A filmnek van egy alternatív befejezése is, amin Katie ugyanúgy lement volna a lépcsőn, lecsaltva volna férjét, de nem reptette volna a testét a kamerának; helyette lassan, folyamatos szemkontaktust tartva sétált volna a kamerához, majd a végén elvágta volna torkát. Az biztos, hogy nagyobb érzelmet váltott volna ez ki a nézőkből!
Forrás: Lehet, hogy nem Az árva a legjobb horrorfilm a világon, de az tuti, hogy a végén lévő fordulat mindenért kárpótolja a nézőt! A sztori szerint egy házaspár örökbefogad egy kislányt, Esthert, aki egyre furcsábban viselkedik, majd a végén kiderül, hogy nem is olyan kicsi: valójában egy felnőtt nőről van szó, aki egy betegség miatt néz ki gyereknek. Az eredeti verzióban a lány mindenkit megpróbál eltenni láb alól, de nevelőanyja, Kate megküzd vele, és a végén a tóba fullad Esther.

Az alternatív változat sok tekintetben hasonló, ám abban Kate és vérszerinti gyerekei megszöknek, Esthert pedig maguk mögött hagyják, így őt a rendőrség találja meg. Ebben a változatban a nő ismét kislánynak adja ki magát, hogy megtévessze a hatóságokat, és nyitva maradt volna a sztori egy folytatásra is.
Forrás: Az Álljon meg a nászmenet! című filmben Julia Roberts karaktere, Julianne nem volt annyira közkedvelt, mint azt sokan remélték. A sztori szerint a karakter ugyanis hosszú évek után akkor döbben rá, hogy szerelmes a legjobb barátjába, amikor az megnősülni készül, egy igazán kedves lánnyal. A történet arról szólt aztán, hogy a nő miként próbálja tönkretenni az esküvőt, sikertelenül. A moziban azt a befejezést láthattuk, amikor a lagzin végül elengedi a dolgot, és táncolni kezd az egyik jó barátjával.

De ezt megelőzően volt egy alternatív befejezés is, amit a tesztközönség utált. E szerint ugyanis Julia Roberts karaktere a ceremónián megismerkedik egy jóképű férfivel, és végül happy enddel zárul neki is a történet. Azonban a nézők szerint nem fair, hogy miután önző okok miatt megpróbálta tönkretenni az esküvőt, még a szerelem is rátalál, így ezt átírták a készítők.
Forrás: A rendező (és egyben a főszereplő) John Krasinski eleinte hallani sem akart arról a befejezésről, ami végül a filmbe belekerült. És itt most nem a karaktere kiírására gondolunk, hanem arra a részre, amikor a családnak sikerül lelőnie az egyik szörnyet. A színész ugyanis szerette volna, ha a Hang nélkül egyben művészi is marad, és hiába mondták neki, hogy a végén jó kis fordulat lenne, ha a családanya megölné az egyik lényt, ő nem akarta ezt beletenni. Úgy érezte, hogy túl hihetetlen. Aztán végül Steven Spielberg egyik podcastjét hallgatva döbbent rá, hogy egy film lehet egyszerre izgalmas és szórakoztató, azon túl, hogy művészi is!
Forrás: Tudtad, hogy négy(!) befejezést is készítettek a Csillag születik című filmhez? És rossz hír, mert egyikben sem maradt volna életben a főszereplő, Jackson Maine. A filmes változatban a karakter a garázsban kötötte fel magát, miután alkoholizmusa szerelme karrierjének útjába került, de volt néhány eltérő elképzelés is. Például az egyikben a tengerben fulladt volna meg, aztán olyan is lett volna, hogy motorral ütközött volna, és a nézők számára nem derült volna ki, hogy szándékos vagy véletlen volt a baleset.