Galéria

6 sztár, aki majdnem főszerepet kapott a Harry Potterben

Forrás:

Eredetileg Helen McCroryra osztották a gonosz Bellatrix Lestrange szerepét, ám ő pont ekkoriban volt várandós, így végül Helena Bonham Carter vette át a helyét. A színésznő később Mrs. Malfoyként tért vissza a filmsorozatba.


Forrás:

Henry Cavill, akiről ma már mindenki egyből Supermanre asszociál, annak idején két komoly szerepet is bukott kollégájával, Robert Pattinsonnal szemben. A Harry Potterben ő szeretett volna lenni Cedrick Diggory, illetve az Alkonyat-filmek főszerepét is megpályázta.


Forrás:

A készítők annak idején nagyon sokat agyaltak azon, hogy vajon a bájos Emma Watson vagy a cuki Hatty Jones jobb-e Hermione Granger szerepére. Végül előbbit választották.


Forrás:

Eddie Redmayne hihetetlenül szeretett volna bekerülni a Harry Potterbe, a tini Tom Denem szerepére jelentkezett, de nem neki adták. Később azonban mázlija volt, a Legendás állatok-filmekben ő kapta a főszerepet.


Forrás:

A britek egyik legszebb és leghíresebb színésznője Kate Winslet, így nem csoda, hogy felmerült a neve a Harry Potter-filmek kapcsán. A készítők Hollóháti Heléna szerepét ajánlották ki neki, azonban az ügynöke anélkül utasította vissza, hogy erről megkérdezte volna a sztárt…


Forrás:

Thomas, aki a Trónok harcából és az Igazából szerelemből lehet ismerős, nagyon szerette volna eljátszani Ron Weasley-t, azonban a rendezőnek a kis Rupert Grint jobban tetszett. Az egykori gyerekszínészt ez megviselte, ez volt ugyanis az első alkalom, hogy nem rá osztották a vágyott szerepet.