Galéria

10 hihetetlen történet emberektől, akiknek muszáj volt megszakítaniuk a kapcsolatot a terapeutájukkal

Forrás: "A terapeutám azt mondta, hogy csináljunk egy olyan gyakorlatot, ami során én lehunyom a szemem, ám egy idő után teljesen csend lett. Amikor kinyitottam a szemem, látom, hogy a székében ülve ALSZIK! Miután lemondtam a további alkalmakat, még e-mailt írt, hogy annyira jellemző lépés volt ez tőlem, és ezzel is csak a problémáim elől menekülök."
Forrás: "Tudtam, hogy ideje váltanom, amikor a terapeutám megalázott amiatt, hogy hány pasival voltam eddig. Kérdezte, hogy mennyi párkapcsolatom volt és hány szexpartnerem volt. Mondtam, hogy volt néhány, mire erőszakoskodott, hogy konkrét számot mondjak. Erre megint csak azt feleltem, hogy 'néhány', és megkérdeztem, miért kéne neki ezt tudnia? Erre azt felelte, hogy a fizikai és mentális egészségem miatt. [...] Később rátértünk a szexuális kalandok témájára, és azt mondta, 'nos, én biztos nem akarnék olyan partnert, aki össze-vissza lefekszik másokkal', utalva arra, hogy a jövőbeli férjem majd biztos nem akar velem lenni, mert nem vártam a házasságig a szexszel."
Forrás: "Küldött nekem egy jegyzetet a beszélgetésünkről, és a szövegben valaki olyanról volt szó, aki házasságának első évében küzd problémákkal. Én nem vagyok házas. Mint kiderült, egy másik kliens jegyzetét küldte el nekem, és ebből jöttem rá, hogy valaki talán épp az enyémet olvasgatja."
Forrás:

"Eléggé rosszul éreztem magam, hogy nem találom az egyensúlyt a munka és az újdonsült anyaság között a pandémia alatt. Épp a problémáimról és szorongásomról beszéltem, szinte már sírtam. Erre annyit felelt, 'de hát volt időd megnézni a héten a The Real Housewives of Salt Lake City című műsort, szóval annyira azért nem lehet rossz a helyzet.' Úgy fest, ha van időd 40 percet tévézni, már nem lehet jogod túlterheltnek lenni..."


Forrás: "Minden jegyzete kis firkálgatás volt. Mint amit valaki 4. osztályosan rajzol, és a lap egyik sarkából indul ki. Őszintén szólva még ez sem zavart volna, ha nem mindig ugyanazt a kérdést tette volna fel, egymás után minden terápián, mert elfelejti a választ. Erre lenne a jegyzet!"
Forrás: "A találkozás során többször is elmondta, hogy 'részéről rendben van', ha máshoz mennék inkább, meg hogy biztosan nem akarok váltani terapeutát? Majd befejezte a beszélgetést 15 perccel előbb, és az utolsó 5 percben azt kérdezgette, hogyan fogok fizetni."
Forrás: "Arról kezdett beszélni, hogy retrográd Szaturnusz van. Szóval inkább csak mosolyogtam. Majd rátért arra, hogy van egy lova, és meg úgy voltam vele, hogy 'na jó, megpróbálom visszakanyarítani a témát rám.' De rájöttem, hogy nem éri meg, nem fogok 25 dollárt fizetni azért, hogy őt hallgassam."
Forrás: "2020-ban kezdtem terápiára járni. Az első pár alkalommal az alapokról beszélgettünk, családi történetekről, párkapcsolatokról, munkáról. Aztán feltűnt, hogy újra és újra ugyanazokat az általános kérdéseket teszi fel, minden egyes időpontomon. Még azt se bírta megjegyezni, hogy az édesanyám néhány éve elhunyt, vagy hogy mióta vagyunk együtt a párommal. Aztán jött a pandémia, és ez volt a beszélgetések középpontjában. De ekkor már úgy éreztem, lassan én nyújtok segítséget neki, mert arról beszélt, hogy kiket veszített el a vírus miatt, vagy épp a magánya volt a téma. Emiatt szünetet tartottam, és amikor visszamentem, más terapeutához kértem magam. Ő tényleg emlékezett minden nagy és kicsi dologra velem kapcsolatban, és tudtam gyógyulni."
Forrás: "Két évig jártam hozzá, és semmi se változott. Ahelyett, hogy a félelmeim és a szorongásom miatt segített volna nekem, csak a szerelmi életemről akart beszélgetni. Ahelyett, hogy elmondta volna, mit tegyek MAGAMÉRT, úgy tűnt, hogy ő akarja irányítani a kapcsolataimat, elmondta, mit mondjak, hogy viselkedjek, stb. És még csak nem is segített, mert minden pasi elhagyott, ez pedig csak mélyítette a szorongásomat. Még arra is bátorítani akart, hogy menjek bele az egyéjszakás kalandokba, ami egyértelműen nem való nekem. Amikor egy családtagom elhunyt, és hipochondria alakult ki nálam, pánikrohamokkal együtt, azt gondolta, hogy egyetlen alkalommal meg is oldotta, és még ő lett frusztrált, amikor rosszabb lett az állapotom."
Forrás: "Akármi volt a téma, mindig arra terelte át, hogy dobnom kéne a pasimat (már a vőlegényem). Felhoztam, hogy milyen negatív érzéseim vannak a pénzügyi helyzetemmel kapcsolatban, ő pedig arról kezdett beszélni, hogy a párom hibája. Hozzáteszem, nagyon boldog és stabil kapcsolatban éltem akkor is, és elsősorban magamon akartam dolgozni. A terapeutám ráadásul többször is ecsetelte, hogy milyen csinos és gyönyörű vagyok, ami eléggé kényelmetlenné tette a találkozásokat, így muszáj volt megszakítanom vele a kapcsolatot."