Galéria

Híres emberek, akik az alkoholizmus rabjai voltak

Forrás:

Zac Efron korábban elmondta, hogy a fiatalon jött hírnév belehajszolta az alkoholfüggőségbe. Csak azokban a mámoros pillanatokban érezte jól magát, amikor pohár volt a kezében. Kétszer is volt rehabon. Ma pedig őszinteségével azt szeretné hirdetni, hogy ez egy komoly betegség, ami ellen még időben tenni kell.

„Lehetetlen becsületes és teljes életet élni férfiként, és nem követni el hibákat, és nem hallgatni rájuk, amikor kell”

- Zac Efron, The Hollywood Reporter, 2014


Forrás:

A 46 éves Ben Affleck kétszer is megjárta a rehabot, mielőtt 2018-ban ő is belátta, hogy valóban szakemberek segítségére van szüksége. A színész bevallotta, hogy a betegségével kapcsolatos nyitottság reméli, hogy másokat is arra ösztönöz majd, hogy lesz bátorságuk segítséget kérni.

"Bármilyen függőség elleni küzdelem egy életen át tartó és nehéz küzdelem. Emiatt az ember soha nem tudja magát teljesen gyógyultnak mondani. Ez egy teljes munkaidős elkötelezettség"

- Ben Affleck, Instagram, 2018


Forrás:

Egy interjú során Daniel Radcliffe bevallotta, hogy nehezen dolgozta fel a Harry Potter-filmek által rázúdult népszerűséget, így az alkoholba menekült. Bár szerette a munkáját, a színész elmondása szerint teljesen elzárkózott a nyilvánosság elől, hogy elkerülje a folyamatos zaklatásokat. Végül barátai és családja segített neki a leszokásban.

„Az ilyen problémákkal küzdők nagyon ügyesen rejtik el a bajukat. Rossz volt. Nem akarok belemenni a részletekbe, de sokat ittam, és minden nap – mármint éjszaka"

- Daniel Radcliffe, Heat magazin, 2012


Forrás:

A Miami Vice forgatása után Colin Farrell bevallotta, hogy „nem akart élni”, nagyrészt a drog- és alkoholfüggősége okozta stressz miatt. A rehab azonban segített teljesen megváltoztatni az életét, és helyrehozni a megszakadt kapcsolatait is.

"Természetesen nem egyedi eset, amin keresztülmentem, sajnos. És ha valakinek függősége van, és férfiként nem tudja, mit kell tennie egy olyan férfiak uralta társadalomban, amely nagyra értékeli az alfa viselkedés érzelmeit, a falka kiközösíti"

- Colin Farrell, Independent.IE, 2017


Forrás:

2016-ban, miután elvált Amber Heard színésznőtől, Johnny Depp azt mondta, úgy érezte, élete új mélypontjához érkezett. Szinte minden reggelét vodkával kezdte, sőt havi szinten 30 000 dollárt költött alkoholra, ami az anyagi csőd szélére sodorta. Johnnynak az írás és a zene segített végül kilábalni a függőségből.

„Éveket töltöttem a magam mérgezésével. Nagyon-nagyon jó voltam benne… De a legjobb volt abbahagyni. Most, ha visszanézek csak annyit tudok kérdezni, hogy: 'Miért? Miért tettem ezt?'"

- Johnny Depp, Rolling Stone, 2005


Forrás:

A híres tetoválóművész, Kat Von D minden év júliusában arra vár, hogy a közösségi médiában ismét megünnepelhesse józansága évfordulóját. 2018-ban, az alkoholfüggőségből való felépülésének 11. évfordulóján a 37 éves művész a következőt írta: „Remélem, hogy akinek szüksége van a függőségből való kiútra és látja ezt, rájön, hogy nincs egyedül. ” Arra a kérdésre, hogy mi segítette a leszokásban azt mondta, hogy elsősorban a barátai és zenésztársai támogatása volt.

„Visszagondolva a vad ivás napjaira, igazából sosem gondoltam volna, hogy izgatott leszek a józanság miatt. Amikor a dolgok másik oldalán állsz, annyira más perspektívája van az életnek… Személy szerint a józanság azt jelenti, hogy minden jobban és jobban működök.

- Kat Von D, A javítás, 2018