Galéria

6 étkezési szokás, ami segít hasból fogyni

Forrás:

Az egyik leghatásosabb módja annak, hogy megszabadulj a felesleges hasi zsírtól, ha abbahagyod a felesleges nassolást. Könnyen szokássá alakulhat az étkezés, ha szorongás vagy épp örömérzet miatt eszel, nem pedig azért, mert éhes vagy. Sőt, szakértők szerint érdemes egy pohár vízzel indítani, ha éhségérzeted van, mert könnyen előfordulhat, hogy valójában csak szomjas vagy. Kutatások szerint az emberek háromnegyed része rendszeresen összekeveri az éhségérzetet a szomjúságérzettel, ami által könnyebben szaladnak fel a plusz kilók is.


Forrás:

Ha otthon készített ételt fogyasztasz, az automatikusan egészségesebb, hiszen az éttermi kínálat általában több kalóriát, szénhidrátot, zsírt és nátriumot tartalmaz, ami összességében nem a legjobb kombináció. Azt már mondanunk sem kell, hogy a feldolgozott élelmiszereket is érdemes kerülni, amennyire csak tudod, főleg a tartósítószerekkel teli csomagolt ételeket kell kiiktatni a mindennapokból.


Forrás:

Bár ez önmagában nem egy konkrét étkezési szokás, de nagyban befolyásolja az étkezést, ugyanis nemcsak rengeteg kalóriát tartalmaznak az alkoholos italok, de zsírrá alakulnak és lerakódnak a has környékén. Alkoholfogyasztás után ráadásul energiadúsabb ételeket kívánsz, amivel még több kalóriát veszel magadhoz.


Forrás:

Mindannyian mások vagyunk, így simán lehet, hogy az a diéta, amit a barátnőd követ, neked nem válik be. Épp ezért nem érdemes feladni, sőt a legjobb, ha szakértő segítségét kéred, egy dietetikussal való együttműködés ugyanis gyorsabban hozza majd a várt eredményt, mint az ad hoc jelleggel kipróbált sztárdiéták.


Forrás:

Ez a tanács pontosan az, aminek hangzik: minél több szín található meg a tányérodon, annál egészségesebben étkezel. Szakértők szerint a tányér felének mindig zöldségekből és gyümölcsökből kellene állnia, mert ezek alacsony kalóriatartalmúak és megakadályozzák, hogy egészségtelen ételekkel töltsd ki a tányérodat, vagyis megakadályozzák a felesleges kalóriák fogyasztását.


Forrás:

Ezzel automatikusan növeled a rostbevitelt, ami egy összetett szénhidrát, amit nem emészt meg a szervezet és még csak nem is szívódik fel, helyette inkább „kitakarítja” a bélrendszert. Erre pedig azért van szükség, hogy a szervezeted ne tudja felszívni az összes elérhető széndihrátot és zsírt, ami hasi hízást eredményez.