Galéria

6 híresség, aki ADHD-val küzd

Forrás:

Justin Timberlake, a sokoldalú énekes és színész a Collider magazinnak adott interjújában árulta el, hogy OCD-je és ADHD-je is van. 

„Van OCD-m keverve egy kis ADHD-vel. Próbálj meg együtt élni ezzel a kombinációval” - nyilatkozta.

Az interjú óta Timberlake nem beszélt sem az állapotáról, sem arról, hogy a kettő hogyan befolyásolja a mindennapi életét. De a többszörös Grammy- és Emmy-díjas tehetség egyértelműen megtalálta a módját, hogy kezelje tüneteit, és teljes, rendkívül sikeres életet éljen.


Forrás:

Amikor fiatal volt, a Maroon 5 frontembere visszaemlékezései szerint nehezen tudott arra koncentrálni, hogy elvégezze a házi feladatát. Felnőttként Levine azt mondja, hogy a fókuszálási problémák néha a mai napig nehézséget okoznak, főleg amikor dalokat szeretne írni a stúdióban. Azóta rájött, hogy még mindig ADHD tünetei vannak, ezért találkozott egy orvossal, hogy beszéljen a további kezelésről.


Forrás:

A rapper elmondása szerint a zenéje segít neki megbirkózni az ADHD-val. Ráadásul az elméje mindig pörög, és ez jó a zenei karrierjének is. Ezt mondta a brit Sunday Mirrornak:

„Ezek a tulajdonságok jól működnek számomra, ha kreatív ötletelésről van szó. ... Ha egy másik munkahelyem lenne, szörnyű lennék, azt nem élném túl. A zene az én terápiám. ... A zene épelméjűvé tesz, és mindig elgondolkodtat.”


Forrás:

Az ismert örökösnő és egyben tévés személyiség elmondása szerint 12 éves kora óta küzd az ADHD-val. Larry Kingnek a CNN-nél azt nyilatkozta, hogy ez egyáltalán nem befolyásolja a karrierjét: „Ez olyasmi, amivel egész életemben boldogultam.”


Forrás:

A négyszeres olimpiai bajnok tornásznő 2016-ban doppingbotrányba keveredett, miután pozitív tesztet produkált metilfenidátra. Ezt a hatóanyagot alkalmazzák az ADHD-s személyeknél is, beleértve Bilest is. 

„ADHD-m van, és gyerekkorom óta szedek rá gyógyszert” - írta Biles akkoriban a Twitter-oldalán. „Kérem, tudják, hogy hiszek a tiszta sportban, mindig is betartottam a szabályokat, és továbbra is ezt fogom tenni, mivel a fair play kritikus fontosságú a sport számára, nagyon fontos számomra is."


Forrás:

Amikor először diagnosztizálták ADHD-val, Solange Knowles énekesnő, dalszerző nem talált vigaszt abban, hogy végre választ kapott a problémáira. Ehelyett egy másik orvoshoz fordult, hogy másodvéleményt kérjen.

„Kétszer diagnosztizáltak ADHD-val” - mondta a BET-nek. „Nem hittem az első orvosnak, aki elmondta nekem, és volt egy egész elméletem arra, hogy az ADHD csak valami olyasmit, amit kitaláltak, hogy fizessenek az orvostudományért, de aztán a második orvos azt mondta, hogy valóban ez a problémám.”

Az énekesnő ma már azt mondja, hogy másoknál is felfedezte a tüneteket. „Úgy tűnik, hogy a tünetek mindenkire vonatkoznak körülöttem az iparágban. Emlékezetkiesés, valaminek a beindítása és nem befejezése...” - mondta.