Galéria

Az elmúlt 10 év legkeményebb horrorfilmjei

Forrás: A Démonok között univerzum ötödik, időrendben az első része – a Démonok között 2-ből megismert démon apácáról szól, a történetből pedig megtudhatjuk, hogyan is indult útjára a gonosz. A franchise egyébként azért is lett olyan népszerű, mert a Warren-házaspár által feljegyzett valós esetek alapján készült.
Forrás: Daniel Radcliffe egyik próbálkozása volt, hogy kitörjön Harry Potter szerepéből, amely ennek az alakításának köszönhetően egy kis időre sikerült is. A Szarvak igen különleges horrornak számít a 2010-években, ugyanis egy gyilkosságra épül, amelynek fő gyanúsítja a Radcliffe által alakított Ig. A fiú ártatlan, de mindenki bűnösnek hiszi. Egyik nap azonban szarvai nőnek, amellyel mindenki szájáról elhangzik az igazság. Még a valódi gyilkoséról is.
Forrás: Sokan nem látnak már fantáziát az Alien-filmekben, mégis elképesztő siker lett a franchise ezen része. A Prometheus folytatása sok mindenre ad választ, és bár többször emlékeztet minket a régebbi részekre, mégis olyan borzongást volt képes átadni minden rajongónak, amelyet eddig egy rész sem.
Forrás: Jordan Peele egyik védjegye lett, hogy fontos mondanivalót rejt el a horroralkotásaiban. A Tűnj el! című alkotása 2018-ban még a legjobb eredeti forgatókönyvnek járó Oscar-díjat is bezsebelte. A rasszizmust középpontba állító horror kétség kívül a legjobbak közé nőtte magát.
Forrás: Natalie Portman sci-fi horrorja nem kapott olyan nagy figyelmet, pedig kellett volna. Az alkotás Jeff VanderMeer 2014-es, azonos című regénye alapján készült, amelyet nemcsak furcsa története és nyomasztó vége, hanem a színésznő meggyőző alakítása is szörnyen félelmetessé tett.
Forrás: Stephen King egy újabb kincsének megfilmesített változata, amelyet a Netflix hozott tető alá. A horrorfilm egy család széthullását és a tetteink következményeit helyezi előtérbe. De, ami a legzseniálisabb benne, hogy a horror maga a karma...
Forrás:

Az egyik legötletesebb és legnagyobb csattanóval végződő horroralkotás, amely a Paranormális jelenségek című filmhez hasonlóan lett leforgatva. Az idős nagyszüleinél pár hetet töltő két gyermek szörnyű dolgokra kezd rájönni, ahogy telnek-múlnak a napok a furcsa házban. Igazi hétvégi horrorcsemege.

És ahogy azt már a rendezőtől, M. Night Shyamalantól megszokhattuk, a fordulat itt sem marad el!


Forrás: M. Night Shyamalan igazán ért a feszültségkeltéshez. Hát még a horrorfilmekhez, amelyek közül az Ördög igazán különleges lett. Öt idegen ragad egy liftben, ami először csak kényelmetlen, ám ahogy telik az idő kezdetét veszi az öldöklés és a Sátán revansa...
Forrás: Stephen King legvérfagyasztóbb regényének filmadaptációja, amely Andrés Muschietti kezei között öltött igazán hátborzongató testet. Kivételesen jól adta vissza az ismert történetet, amelyet a nagyszerű színészgárda koronázott meg. Köztük Bill Skarsgård alakítása.
Forrás: Leonardo DiCaprio horror-thrillerje a 2010-es év egyik legzseniálisabb alkotásaként vonult be a filmtörténelembe. Az elmegyógyintézetben játszódó alkotás óriási csavarokat és még annál is nyomasztóbb jelenteket tartogat minden néző számára. Leo pedig mint mindig, ebben is 10/10-es alakítást nyújtott.