Galéria

6 lakber trend a TikTokról, ami dizájnerek szerint is menő

Forrás:

A vidéken élő nagyi otthonát idéző trend, a cottagecore pont az, amit a neve is sugall: virágmintás teáskészletek, vastag, kötött takarók és szőttesek mindenhol. Elég rákeresned a hashtage, máris megannyi DIY ötletet találsz amellett, hogy sokan a saját otthonukat is megmutatják inspiráció gyanánt. Szakértők szerint ez a trend jó darabig velünk marad még, a természethez és a hagyományokhoz való ragaszkodás ugyanis rendkívül népszerű lett az utóbbi időben.


Forrás:

Ha gyakran csekkolod a TikTokot, biztos veled is szembejött már a „felhőtükör” kifejezés, ami annyit tesz, hogy poliuretán habbal fújják körbe a tükröt, ami felhőszerűen öleli körbe azt. Ezt az anyagot szigeteléshez használják, így te is könnyen hozzájuthatsz a boltban. A netezők azért imádják annyira, mert olcsó és bármilyen régi tükröt újjá lehet vele varázsolni. Először próbálkozz egy kisebb darabon, mielőtt nekiesel az egészalakos verziónak, hogy megnézd, valóban tetszik-e a végeredmény.


Forrás:

A 70-es évek kedvence, a rattan idén újra visszatért, amivel a tiktokerek is tisztában vannak. De ez nemcsak azt jelenti, hogy a kertet és a teraszt árasztották el ezek a fajta bútorok, hanem az otthonok minden részét. A videós platformon ráadásul szuper DIY ötleteket is találsz azzal kapcsolatban, hogyan dobd fel a lakásod ezzel a különleges és retró anyaggal.


Forrás:

A lakberrel foglalkozó fiókok egyik közös vonása, hogy mindegyiknél felbukkannak a geometrikus bútorok és különböző használati tárgyak. Dekoratívak és feldobják az unalmas tereket, legyen szó egy különleges csillárról, fotelről vagy dohányzó asztalról.


Forrás:

Ez a név két minimalista stílust foglal magába: a japánt és a skandinávot. Ha szereted az egyszerű és visszafogott dolgokat, bútorban és dekorban is a minimumra törekszel, szeretni fogod ezt a trendet. Letisztult, ráadásul otthonosabb, mint a legtöbb hasonló modern stílus.


Forrás:

Tavaly óta megállíthatatlanul dübörög a száraz virág trend, amivel a TikTok is tele van. Szuperül feldobják a teret, ráadásul nemcsak a virágok, de a különleges vázák is megjelentek velük együtt, amik különböző formákban és vidám színekben érkeznek.