Galéria

5 konyhai eszköz, amit évente cserélned kellene

Forrás:

Ha a fakanálon fekete foltok jelennek meg, eljött a csere ideje! Ez ugyanis különféle baktériumokat jelez, valamint nem jól kitisztított ételmaradékra utal, amely miatt muszáj lecserélned. Pláne, ha túl hosszú időre hagyod ázni mosogatás előtt.
Forrás:

Függetlenül a minőségtől, sajnos még a legjobb műanyag ételhordókat is le kell cserélni évente. A gyakori használat során ugyanis többféle szag és olaj keveredik benne, amelyeket egy idő után szinte lehetetlen alaposan kitisztítani. Még jobb, ha műanyag helyett inkább üveg ételhordót veszel, az ugyanis sokkal hosszabb élettartammal bír!
Forrás:

Mindegy, hogy a tiszta tányérokról itatod le vele a vizet vagy a kezedet törlöd bele, a törölgetőruhák többszáz baktériummal találkoznak napi szinten. Igen, fontos, hogy gyakran mosd őket, de még ettől eltekintve is muszáj évente lecserélned őket; a saját egészséged érdekében! Egy idő után ugyanis hiába mosod ki alaposan, egy használat után visszatér az az erőteljes szag.
Forrás:

A zöldséghámozó nagyon hasznos holmi, hiszen egyrészt felgyorsítja a főzést, másrészt pedig jól is néz ki így a végeredmény. Azonban még a legklasszabb, legélesebb darabok sem maradnak örökké azok, így egy év után érdemes újat venni belőle.
Forrás:

Hiába van jóminőségű fából vagy műanyagból készült vágódeszkád, ezt minden évben le kellene cserélned! Noha a szappan segít letakarítani a húsok szeletelésekor előkerülő baktériumokat, egy idő után a kés lyukakat vág bele. Ezeket a réseket már sokkal nehezebb kitisztítani, és a baktériumok elszaporodnak rajta.