Galéria

Az igazi örökzöldek: 10 film, amit minden minőségi filmimádónak látnia kell

Forrás: A háromrészes filmsorozat 1985-ben indult útjára az első résszel, amely elképesztő sikernek örvendett. Steven Spielberg egyik legzseniálisabb rendezése, amelyben Michael J. Fox legemlékezetesebb alakítását nyújtotta. Igazi kincs a filmek világában, amit vétek lenne kihagyni. Sci-fi  és vígjáték rajongóknak egyaránt ajánlott.
Forrás: Aki imádja a francia humort és az igaz történeteket, annak ez a film igazi csemege. Az alkotás sok szempontból elgondolkodtat, de ami ennél is lényegesebb, hogy felismerteti velünk, milyen nagy ereje is van a nevetésnek és a barátságnak.
Forrás: A Robert Zemeckis rendezésében készült filmmel Tom Hanks Oscar-díjat nyert, de ami ennél is fontosabb, hogy a filmtörténelem egyik - ha nem a legjobb - olyan alkotása. De mégis miért? Nos, a film cselekménye a gyenge szellemi képességű Forest rögös életútját mutatja be, mégpedig egyszerre fájdalmas, mégis szerethető módon. 

Igazi alapfilm, amely mindenképp kerüljön fel a bakancslistára.
Forrás: Az 1994-es Quentin Tarantino által rendezett remekműben szinte minden A-listás sztár megfordul. Tarantino egyik védjegye a sok vér és a brutalitás naturalista ábrázolása, szinte már túlzó módon, ám pontosan ez vitte sikerre a filmet, amelyben a csalás, a maffia, a drog és némi humor is keveredik.

Ha engem kérdeztek 10/10.
Forrás: Kimerem jelenteni, hogy a világ legjobb krimi-thrillere, amely Anthony Bruno Hetedik című könyve alapján készült. A filmadaptációjában Brad Pitt és Morgan Freeman kapták a főszerepeket. Ez pedig már önmagában sikert ígért a filmnek, ám ami ennél is nagyobbat dobott a produkción, az David Fincher egészen elképesztő rendezése volt. A kritikusok és a nézők is az egekbe magasztalták a minőségileg kifogástalan alkotást, amely 30 millió dolláros becsült költségvetéséből több, mint 300 millió dollárt hozott a konyhára.
Forrás: Brad Pitt és Edward Norton közös filmje, ma már igazi alapfilm, aminek zsenialitása szintén a rendezésnek és a jó forgatókönyvnek köszönhető. Egyszerre bizarr, érdekfeszítő, komor és mégis lebilincselő, amelynek olyan nagy a csattanója, hogy sokáig nem tér észhez az ember utána.
Forrás: Stephen King regénye alapján készül film az IMDB és a Rotten Tomatos szerint is minden idők legjobb 5 alkotása között szerepel. Nem is csoda, hiszen aki látta - nem is egyszer - nagyon jól tudja, hogy a színészi játék, a rendezés, a vágás és a cselekmény is messze a legszínvonalasabb. Frank Darabont rendezését eddig kevesen tudták megugrani, de magát a filmet semmi.
Forrás: És akkor jöjjön egy kicsit frissebb alkotás, a Joker, méghozzá Joaquin Phoenix főszereplésével. Ez a film hozta meg a színésznek az első Oscar-díját, de ami talán ennél is fontosabb, hogy bár sokan egyfajta Batman film előzményt vártak Todd Phillips rendezőtől, annál jóval több mondanivalója volt. A filmben Arthur, a tourette szindrómás férfi fájdalmas és bántásokkal teli mindennapjait követi nyomon. Pontosabban azt, hogyan lesz valakiből rossz ember a társadalom által okozott traumák miatt. Igazán tanulságos film.
Forrás: Örök szerelem, lelkitárs... Azt hiszem sokan vágyunk erre, sőt életünk jelentős részében azt az embert keressük, akiben megtalálhatjuk ezt a kettőt. Robin Williams egyik legjobb filmje pontosan ezt a témát boncolgatja, na meg azt is, mi jöhet két ember számára a halál után...
Forrás: Valóságos időutazás ez a háborús musical, ami egyszerre megnevettet, elszomorít és elgondolkodtat. Berger, Claude, Sheila és a többiek története a hippik világába kalauzol el minket, ahol a szerelem, a barátság és mindenek felett a szabadság a legfontosabb. A dalokat nem véletlenül fújja mindenki kívülről!