Galéria

Híres emberek, akikről nem is sejtettük, hogy autizmusban érintettek

Forrás:

A Szökés című sorozat főszereplője korábban coming outolt, majd 2020-ban közölte a nyilvánossággal, hogy felnőttként diagnosztizálták autizmussal. Bár ő nem érezte soha azt, hogy ez bármiben akadályozná, kétségkívül másként teremt kapcsolatot az emberekkel és zárkózott személyiség.


Forrás:

A híres színésznőt tinédzserként diagnosztizálták, spektrum betegsége állítólag néha túlpörgésre készteti. Kerülnie kell a stresszt és a váratlan helyzeteket, melyek kizökkenthetik.


Forrás:

A Szellemirtók tagja nemcsak a filmben rajong a földöntúli dolgokért. 12 éves korában Tourette-, majd Asperger- szindrómával diagnosztizálták és saját bevallása szerint elég furcsa dolgai vannak.


Forrás:

A rendező zsenialitása valószínűleg spektrumának is köszönhető. Egy talk showban korábbi párja, a színésznő Helena Bonham Carter mondta azt, hogy tipikusan autisztikus jellemzőket lehet felfedezni rajta.


Forrás:

Gyermekkorában Asperger-szindrómát diagnosztizáltak nála. Az ASD-vel kapcsolatos vonásai közé tartozik a rögeszmés gondolkodás, a baráti kapcsolatok fenntartásának nehézségei és az emberek egyedi nézőpontú látása.


Forrás:

A milliárdos gururól is azt állítják sokan, hogy autizmusban érintett. Ringató mozgást, monoton beszédmintát mutat, és kerüli a szemkontaktust másokkal.