Galéria

A 4 legjobb macskafajta, ha szorongással küzdesz

Forrás:

Kiegyensúlyozott és nyugodt természetű állatról van szó, aki még más állatokkal is barátságosan viselkedik. Szeret játszani, és igényli is a mozgást, miközben a világ leglustább állatát is tudják imitálni, ha olyan kedvében van. Hajlamos egyetlen személyhez ragaszkodni élete során, így ha egyedül élsz, tökéletes társad lehet. Az egyedüllétet nem tűri olyan jól, ezért akkor érdemes ezt a fajtát választanod, ha home office-ban dolgozol. 9-15 évig él.


Forrás:

Úgy tartják, hogy a francia szerzetesek hozták magukkal a 16. században ezt a fajtát, ami nagyon szelíd és békeszerető. Bolyhos, kékesszürke bundája és aranyszínű szemei miatt nagyon különleges állat, arról nem is beszélve, hogy rendkívül hűséges és nagyon emberszerető. A mozgásigénye is viszonylag magas, így minden nap benne vagy egy kis játékban. Élettartama 8-13 év.


Forrás:

Ez az impozáns megjelenésű cica nagyon jó hatással van a szorongó emberekre, ugyanis élvezi a társaságot, de nem kell folyton rajta lógni, ugyanis egyedül is tökéletesen elvan. Nagyon gyorsan alkalmazkodik az új helyzetekhez és akkor fogja igazán szereti az otthonát, ha van egy kis kert is, ahol szabadon mászkálhat. Itt egyébként vadmacska módjára viselkedik, de a négy fal között igazi kezes bárány. Akár 20 évig is élhet, így igazán hosszú időn keresztül élvezhetitek egymás társaságát.


Forrás:

Bájos pofijáról és nagy szeméről ismert hosszúszőrű cica, aki ráadásul igazán kedvesen viselkedik az emberekkel is. Imád a gazdája ölében heverészni és szereti, ha napi rutinhoz kötheti mindezt. Egy kisebb lakásba is ideális választás lehet, ugyanis ez a macska nem fog felugrálni a polcokra és leborítani róla mindent, vagyis nem fog felesleges bosszúságot okozni. 8-11 évig él.