Galéria

Ennyit változtak a sminktrendek az elmúlt 20 évben

Forrás:

Ki ne emlékezne a 2000-es évek egyik legnagyobb sminktrendjétől, amikor a csajok sötét szájkontúrceruzát tettek az ajkukra, ehhez pedig sokkal-sokkal világosabb rúzst választottak – természetesen szándékosan! Fun fact, hogy ez a trend idén abszolút visszatért, azt leszámítva, hogy sokkal finomabb és kevésbé kontrasztos változatban.


Forrás:

Azon kívül, hogy a 2000-es évek legelején az összes popsztár (Britney, Christina) pasztell szemhéjakkal pózolt a magazinok címlapján és a vörös szőnyegen, a trend egyértelműen meghódította az egész világot, de legfőképpen a tiniket. A pasztellszínek közül pedig egyértelműen a kék vitte a pálmát, valószínűleg nem mehettél ki az utcára, hogy ne láss minimum 2-3 nőt, akinek világoskék volt a szemhéja.


Forrás:

Míg manapság egyértelműen a természetességre törekszünk szemöldök fronton, az elmúlt 20 évben azért ez nem volt túl gyakori. Főleg a 2000-es években, amikor a (már a 90-es években kezdődött) trend abszolút arra tendált, hogy minél vékonyabb, annál jobb. Persze ezeket a formákat nézve ma valószínűleg jókat nevetünk, pedig valljuk be, akkoriban a mi szemöldökünk is ugyanígy festett, mi pedig azt hittük, hogy nagyon jól néz ki...


Forrás:

Az ezredforduló mondhatni összeforrt a csillámokkal, hiszen egy igazi buli smink nem volt teljesen készen addig, amíg nem került az arcra vagy a szemre egy kis glitter. Ezt a trendet egyébként maximálisan visszahozta az Eufória című sorozat, aminek köszönhetően újra extra menő, ha csillámmal dobod fel a sminkedet.


Forrás:

Ebben az időszakban a pirosítót igencsak másképp használták, mint manapság, nem arra törekedtek ugyanis, hogy a végeredmény természetes legyen, sokkal inkább csak ráömlesztették az orcákra a NAGYON SOK por állagú pirosítót.


Forrás:

Egyszerűen nem mehetünk el szó nélkül amellett, hogy mennyit változtak a szemöldökkel kapcsolatos trendek az elmúlt 20 évben. Míg ma egyértelműen a natúr, természetes hatásra törekszünk, és sokszor csak egy szemöldök géllel igazítunk a dolgokon, addig 10 évvel ezelőtt sok-sok időt szántak a nők arra, hogy tökéletesen ívelt és markáns szemöldököt varázsoljanak maguknak – általában 2342 különböző termékkel.


Forrás:

A 2010-es évek egy teljesen új irányt hozott smink fronton, aminek valószínűleg sok köze volt Kardashianék híressé válásához is, egy azonban biztos: a szánk soha nem volt annyira dús és matt, mint ezekben az időkben. A szájkontúrceruzával való ajaknagyobbítás abszolút az aranykorát élte, és valahogy semmi nem tűnt túlzásnak. Így visszatekintve abszolút természetellenesnek tűntek ezek ajkak, de valahogy volt benne valami szexi...


Forrás:

Maga a kontúrozás manapság sem ment ki a divatból, a módja viszont nem kicsit változott meg a 10 évvel megszokotthoz képest. A 2010-es években ugyanis hihetetlenül túlzásba vitte mindenki a kontúrozás művészetét, amit nem szándékosan, de ismét a Kardashian családnak köszönhetünk részben. Egy biztos: a természetesség itt sem volt szempont!


Forrás:

És ahogy a kontúrozást túltoltuk, úgy természetesen bőkezően bántunk a highlighterrel is. Ebben az időszakban hihetetlenül trendi volt a létező összes színű, erősségű és állagú highlighter, amiből jó sokat tett mindenki. Ráadásul nem csupán az arcsontok fölé került a termékből (NAGYON SOK), de a szemzugba, orra, állra és szó szerint mindenhova ment egy „kis” highlighter. Pedig fel sem tűnt, hogy a 2010-es években mindenki fénylett...


Forrás:

Míg manapság egyre kevésbé trendi púdert használni, hiszen jól tudjuk, hogy felelősek lehetnek a ráncok kialakulásában, addig a 2010-es években meghatározó volt a túlzott púderezés a sminkelés fixálásaként. A végeredmény igazából annyira masszív és fix volt, amit hosszú órákig kellett aztán lemosni több liter micellás vízzel, az viszont tuti, hogy a look reggeltől estig makulátlan volt!