Galéria

6 igaz történet a Netflixen, amibe mindenki beleszeretett

Forrás:

Az Unordotox (A másik út) sorozat a szatmári zsidó lány, Esther ‘Esty’ Shapiro életét mutatja be, aki 19 évesen a brooklyni zsidónegyed tagjaként kényszerházasságba kerül. A lány képtelen belesimulni a béklyóba és a bigott hagyományokba, ezért terhesen Berlinbe menekül. A történet egyszerre megrázó, különleges és életigenlő, ráadásul egy olyan kultúrába ad bepillantást, amibe ritkán látunk bele.


Forrás:

A Special egy keserédes sorozat, amely a különleges betegséggel született Ryan O’Connell életéről szól. A show annyira friss, hogy Ryan maga álmodta meg, és ő játssza a főszerepet is. A meleg férfi anyjával él, és mindennapjait megkeseríti fogyatékossága, vagyis, hogy agyi bénulása miatt bizonyos mozgásokra képtelen. A széria remek humorral tárja elénk, hogy küzd Ryan az önálló életért és a szerelem megtalálásáért.


Forrás:

A “Self Made: Inspired by the Life of Madam C. J. Walker” című film egy afro-amerikai mosónő életét mutatja be, aki az 1900-as években feltalált egy hajápoló szérumot, amely csodássá és egészségessé tette a nők frizuráját. A történet nagyon inspiráló és korhű, mesterien mutatja be, hogyan képes valaki felépíteni önmagát, ha van hite és akarata, na meg egy kis tehetsége. A főszerepben a zseniális Octavia Spencert láthatjuk.


Forrás:

Csalókkal tele van a világ, ezt bizonyítja egy másik Netflixes műsor, a Tinder-csaló című film. A férfi, Simon Leviev ártatlan nőket vert át, akikkel a népszerű párkereső appon jött össze, és komoly összegeket csalt ki tőlük. A film fél-dokumentarista módon mutatja be a történetet a nők szemszögéből. A Netflix kétórás dokumentumfilmjében azzal vádolják Leviev-et (aki tagadja az egészet), hogy kb 10 millió dollárt csalt ki Cecilie Fjellhoytól, Pernilla Sjöholmtól és Ayleen Charlotte-tól. A férfi azt állította, egy izraeli milliárdos fia.


Forrás:

Napjainkban a toplista élén áll Az örökösnő álarca mögött, vagyis az Inventing Anna, amely egy fiatal szélhámos, Anna Sorokin alias Anna Delvey igaz történetét dolgozza fel. Az orosz származású lány a húszas éveiben mesterien férkőzik be a New York-i elitbe, és szinte nulla pénzből építi fel magát és él fényűző életet. Mind a történet, mind a színészi játék zseniális, és az ember álla is leesik, hogy ez az egész így megtörténhetett.


Forrás: Ki gondolná, hogy a ma már egyik leghíresebb franchise cég mögött óriási történet áll? Mindenki ismeri a McDonald's hamburgereit, amelynek ötletét és megvalósulásának sztoriját meséli el Az alapító. A főszerepben Michael Keaton-t láthatjuk.