Galéria

Rejtett utalások A Bridgerton család 2. évadában

Forrás: Az 1. évadban az intró legelső képén Daphne Bridgerton nevét láthatjuk, míg a 2. évadban itt már Anthony Bridgerton neve szerepel.
Forrás: Ez utal arra, hogy a novellákhoz hasonlóan, az évad melyik Bridgerton gyermekről fog szólni.
Forrás: Ugyanez történt az intróban felbukkanó, Whistledown mondataival teleírt fával, ami az évad témájára reflektál. Míg az 1. évadban a Daphne Bridgerton, season diamond, (a szezon gyémántja) és return (visszatérés) szavak szerepeltek rajta, a 2.évadban már Anthony Bridgerton és az eldest son (legidősebb fiú) szavakat olvashatjuk.
Forrás: Már a bevezetőben kapunk egy utalást arra az epizódra, amikor a Bridgerton család meghívja hétvégére a Sharma nővéreket vidéki birtokukra. A főcímből tudhatjuk, hogy fontos részről van szó, hiszen amikor kezdetét veszi a játék, kulcsfontosságú párbajok zajlanak le a karakterek között.
Forrás: Az 1. évadban ezen a ponton Daphne táncpartnereinek listáját láthatjuk, itt pedig Anthony zsebórája tűnik fel. Az óra szimbolizálja azt, hogy a Vikomt ideje véges, és találnia kell magának egy menyasszonyt.
Forrás: Gondoltad volna, hogy még a kék színű cselédruha is egy utalás? Penelope ezt az álcát választja, amikor nyomdába viszi kéziratát, Lady Whistledown cselédjének öltözve. Ám a kék szín visszautal Eloise Bridgertonnal való barátságára is!
Forrás: A két fiatal hölgy barátsága szinte megtörhetetlen. Penelope álruhája kék színével a Bridgerton család színét idézi, ezzel is mutatva szeretetét barátnője, és annak egész családja felé. Arról nem is beszélve, hogy Eloise pontosan ugyanolyan ruhában látogatja meg a nyomdát a későbbiekben.
Forrás: Julia Quinn nevét a világban most már egyre többen ismerik, hála a sorozatnak. A készítők is tisztelegnek előtte, méghozzá nem is akárhogyan. A 2. évad 1. epizódjában Anthony a lehetséges menyasszonyok listáját fürkészi. Itt a szemfüles nézőknek feltűnhetett, hogy szerepel egy Lady Julia és közvetlenül alatta egy Miss Quinn nevezetű hölgy is. A hozzájuk tartozó jegyzetek pedig szintén helytállóak, Lady Julia a romantikus, Miss Quinn pedig kivételes író.
Forrás:

Eddig nem vehettük szemügyre alaposabban a Bridgerton család címerét, (habár a bevezetőben is feltűnt korábban) és most is csak az igazán éles szeműek szántak rá egy percet. Mint tudjuk, egy igen összetartó családról van szó, akiknek fontosak egymással való kapcsolataik, ezt bizonyítja az is, hogy Daphne, miután megházasodott, rendszeresen látogatja családját és sok időt tölt velük. A címerrel mindez megmagyarázható, ugyanis a felirat rajta ennyit mond:

"Familia ante omnia", azaz a család mindenek előtt.

Tehát a Bridgerton családban már a kezdetek óta nagyon fontos volt, hogy jó kapcsolatot ápoljanak egymással és mindig kiálljanak egymásért.


Forrás:

Érdekes összefüggést fedeztek fel az 1. és a 2. évad között. Lady Bridgerton az 1. évadban egy tulipánokat ábrázoló képet hímez, amikor Anthonyval beszélget. Megmutatja fiának és annyit mond:

"Tulipánok. A szenvedélyt szimbolizálják. Talán a te jövendőbelid is szeretné őket."


Forrás: Anthony a 2. évad vége felé, amikor már nem tudja palástolni Kate iránti vonzalmát, egy tulipáncsokorral jelenik meg a lány előtt. Emiatt döntött ezen virágok mellett!
Forrás: Kate Sharma karakterét egy erős, független nőként ismerjük meg, aki mindent kézben tud tartani. Szigorúan felügyeli húga férjvadászatát, mindeközben pedig a család anyagi helyzetével is foglalkozik. Erős jellemét a kinézete is visszatükrözi. Társaságban mindig viszonylag egyszerű, mindennapi ruhákban jelenik meg, szorosan összefogott hajjal, ezzel megmutatva határozottságát.
Forrás: Ám amikor már nem tudja irányítani tetteit és érzelmeit, amikor minden pletyka és hazugság kiderül, már nem ilyen külsővel látjuk. Egy bálban jelenik meg kibontott hajjal, és egy gyönyörű fejdísszel. A karakter jellemváltozása tökéletesen nyomon követhető, kinézete alakulásában.