Galéria

Az orgazmus 5 jótékony hatása, amit csak kevesen tudnak

Forrás:

Mivel az orgazmus során oxitocin (az örömöt kísérő hormon) szabadul fel, és csökken a kortizolszint (ami a stresszt jelzi), kevesebb lesz a kiütés, a pattanás, üde lesz a bőr, mert fokozódik az arc vér- és oxigénáramlása.

A kapillárisokig eljutó keringésfokozódás nemcsak az arcbőrre hat, a hajnak is jót tesz, így serkenti a hagymákat és a szőrszálak fejlődését.


Forrás:

A jobb alvás a szex egyik legnagyobb egészségügyi előnye. Ennek oka a prolaktin hormon szex utáni megugrása, mely segít gyorsabban elaludni, az oxitocin és a vazopresszin pedig, amelyet az orgazmus szabadít fel, nyugodtabb alvást tesz lehetővé.

Nem véletlen, hogy szex után sokan rögtön el tudnának aludni!


Forrás:

Az orgazmus felvillanyozza az agyat. A megnövekedett véráramlás, a felszabaduló hormonok valósággal felturbózzák az idegrendszer központjának minden régióját.


Forrás:

Mivel az orgazmus segít alacsonyan tartani a vérnyomást, lelassítja az öregedési folyamatokat. Emellett növeli az ösztrogénszintet és serkenti a kollagén termelődését, ami segít megőrizni a bőr telt és fiatalos megjelenését. Ráadásul az alvás minőségének javulása csökkenti a ráncok és vonalak megjelenését.


Forrás:

Az orgazmus során felszabadul a DHEA, amely segít egyensúlyban tartani az immunrendszert, elősegíti a csontok egészségét és segíti a szövetek regenerációját.

Az orgazmus során a test öngyógyító folyamatai fokozódnak, ez a gyulladások és sérülések ellenében hat, de még fájdalomcsillapító/görcsoldó hatása is van.