Galéria

Így védd meg a már felvágott avokádót a barnulástól!

Forrás: Mint a legtöbb gyümölcsnél a citromlé itt is beválik. Levével kenjük át a megmaradt avokádó húsát és tegyük zacskóba, amiből kiszorítottuk a lehető legtöbb levegőt.
Forrás: Aprítsunk fel egy negyed lila- vagy vöröshagymát, majd tegyük egy tálba. Erre helyezzük rá a maradékot, de fontos, hogy itt olyat használjunk, amin még rajta van a héja, ha nem akarjuk hogy az érintkezéssel átvegye az ízét.
Forrás: Az olaj is nagyon jó védelmet nyújt az oxidációval szemben. Kenjük be a maradék avokádót egy olajos ecsettel és tegyük egy jól zárható dobozban vagy zacskóban a hűtőszekrénybe!
Forrás: A mexikóiaknál van egy trükk, amit a guacamole felszolgálásánál szoktak bevetni. Az avokádókrémbe visszateszik a gyümölcs saját magját, így 2-3 órával is el tudják tolni az étel megbarnulását.
Forrás: Sajnos nem a legkörnyezettudatosabb megoldás, de ha minden kötél szakad, ez is bevethető. Simítsunk rá az avokádó vágott felére vagy ha kész krémet tennénk el, finoman nyomkodjuk kencére a fóliát, majd öntsünk rá egy kis hideg vizet, ezzel teljesen elzáva a levegőtől.