Galéria

A legszebb és legbizarrabb pillanatok az Oscar-díjátadó történetében

Forrás:

2003-ban A zongoristáért nyújtott fantasztikus alakításáért vehette át a legjobb férfiszínésznek járó díjat Adrien Brody. A színész olyan örömmámorban fürdött, mikor megtudta, hogy ő nyert, hogy a színpadra érve megcsókolta a díjat átadó Halle Berry-t.


Forrás:

Az Oscar történetében Dudley Nichols volt az első, aki visszautasította a díjat az akkori írósztrájk miatt, de nem az ő esete a legemlékezetesebb. 1972-ben Marlon Brando kapott Oscart A keresztapa címszerepéért, ám Brando helyett egy szomorú arcú indián lány ment fel a színpadra, és a színész nevében visszautasította a díjat az ellen tiltakozva, hogy Amerika méltatlanul bánik az őslakosokkal.


Forrás: Neked megvan az a jelent, mikor 1974-ben a gála házigazdája, David Niven mögött (0:56) egy békejelet mutató pucér férfi futott át a színpadon? Niven éppen Elizabeth Taylort készült a színpadra hívni, aki abban az évben a legjobb filmnek járó díjat adta át, először meghökkent, majd gyorsan kapcsolt: „Hát nem csodálatos belegondolni, hogy valószínűleg az egyetlen dolog, amivel ez a férfi mosolyt fakaszt, ha levetkőzik, és feltárja a hiányosságait?” - tette fel a kérdést.
Forrás:

Angelina Jolie sosem volt jóban az édesapjával, de bátyjával, James Havennel annál inkább. 2000-ben például, mikor Angie karrierje éppen csak kezdett beindulni, azzal keltett feltűnést az Oscar-díjátadón, hogy lesmárolta a testvérét. Később James egy interjúban arról beszélt, hogy számára lehetetlennek tűnik megtalálnia a szerelmet, hiszen a tökéletes nő számára nem más, mint Angelina.


Forrás:

Cher 1986-ban egy felejthetetlen fejdíszben érkezett a gálára. A szóbeszéd szerint a sztárt annyira megsértette, hogy az akadémia nem jelölte őt a Maszk című filmért, hogy gondoskodott róla, hogy legalább a díjátadón senki se tudja levegőnek nézni.


Forrás:

Hogy milyen nehéz ebben a felfokozott állapotban nem beégetni magad, azt Melissa Leo is bizonyított 2011-ben. A színésznő a legjobb női mellékszereplőnek járó díjat vehette át A harcos című filmért, izgalmában pedig még a jól ismert négybetűs angolszász káromkodás, a fuck is kicsúszott a száján, amelyet a cenzoroknak sem sikerült lekeverni.


Forrás:

Nincs, aki ne emlékezne a színésznő 'felesésére' a 2013-as Oscar-gálán. Minden káröröm nélkül mondhatjuk, mi ezért is szeretjük Jennifer Lawrence-t - így már nem is olyan ciki megbotlani az utcán, nem?


Forrás:

És nem sokkal később, immár a szobrocskájával a kezében készült egy ilyen fotó róla. Szerintünk se ezelőtt, se azóta nem készült még hasonló kép díjátadón.


Forrás:

2014-ben Ellen DeGeneres volt a gála házigazdája, ami a humorista személyének köszönhetően igazán szórakoztató sikeredett. Julia Robertsszel és más nagy sztárokkal együtt pizzát rendeltek, ha már olyan hosszú a gála...


Forrás:

Minden évben élőben nézem az Oscart és azt kell mondjam, ennél a jelenetnél hirtelen még én sem tudtam, hogy mi van. A legfontosabb díjnak számító kategória jelöltjeit Faye Dunaway és Warren Beaty konferálta fel, majd Beatty bejelentette, hogy a Kaliforniai álom nyert, a film készítői felmentek a színpadra, elmondták köszönőbeszédüket, majd már az összes győztes a színpadon fotózkodott - köztük az Oscar-díjas Deák Kristóffal - egyesek már biztos csomagolni is kezdtek a hátsó sorokban, ám akkor a 89. Oscar műsorvezetője, Jimmy Kimmel feltűnt a színen és lezajlott a lehető legkínosabb jelenet, ami egy díjátadón történhet: Warren Beaty rossz borítékot kapott, a győztes pedig nem a Kaliforniai álom, hanem a Holdfény!