Galéria

7 trükk, ami segíthet visszanyerni a motivációdat

Forrás:

Biztosan van néhány olyan e-mail a postafiókodban, ami csak arra vár, hogy megnyisd és válaszolj rá. Motiváció hiányában ezek a pár perces elfoglaltságok is nehéznek tűnnek és minél tovább halogatod őket, annál nehezebbnek fognak tűnni. Szánj minden nap 5-10 percet erre a feladatra, még időzítőt is állíthatsz, hogy semmi más ne terelje el a figyelmed. Hidd el, ha 100%-ban erre a feladatra összpontosítasz, gyorsan és hatékonyan végigzongorázhatsz az e-maileken és a nap végén nem fognak nyomasztani.


Forrás:

Kaptál egy nagyobb projektet, ami akár hónapokig is elhúzódhat? Szánj néhány percet arra, hogy összegezd, milyen kisebb feladatok állnak előtted, amiket ki kell pipálnod a projekt vége előtt. Ahelyett, hogy a nagy feladatra összpontosítanál, haladj kis lépésekben. A papír segíthet eligazodni a kisebb feladatok között, hogy időben kész legyél mindennel. Észre sem veszed és ügyesen végighaladtál rajtuk.


Forrás:

A motiválatlanság nemcsak lelkileg, de fizikailag is lehúzhat. Épp ezért nagyon fontos, hogy szó szerint felrázd magad. Áll fel a géped elől és mozgasd át a tested: sétálj, jógázz, csinálj néhány guggolást két e-mail között. Mindegyik a tested és a kreativitásod hasznára fog válni.


Forrás:

Nagyon könnyű belefeledkezni a munkába, hiszen sokszor az egyik feladat magával hozza a másikat és hirtelen azt veszed észre, hogy letelt a munkaidő, te pedig fel sem álltál a gép elől egész nap. Pedig nagyon fontos a szellemi felfrissülés, ha irodai munkát végzel, arról nem is beszélve, hogy a szemedet is pihentetned kell. Épp ezért érdemes időzítőt állítanod, ami 40-50 perc leteltével jelzi, hogy egy kis időre ideje kikapcsolni az agyadat. Igyál egy kávét, állj ki a teraszra a napsütésbe, csinálj valami olyat, ami feltölt.


Forrás:

Ez különösen azok számára hasznos, akik otthonról dolgoznak, ugyanis, akik bejárnak munkába, a reggelt készülődéssel és utazással töltik. Ha viszont te is home office-ban vagy, és egy ideje már konkrétan megszűnt a reggeli rutinod, mert azonnal munkával indítod a hajnalt, akkor érthető, hogy egy idő után motiválatlanná váltál. Ahelyett, hogy reggel azonnal felcsapnád a laptopodat, inkább készítsd egy kávét és egy reggelit, olvass híreket, beszélgess a pároddal, öltözz fel és csak akkor kezdj bele a munkába, ha kellőképpen felkészültél.


Forrás:

Főleg a home office-ban képes az ember elszigetelődni a többiektől, pedig társas lények vagyunk, így fontos a kapcsolattartás. Sokat dobhat a motivációdon, ha van egy-két olyan munkatársad, akit közelebb érezheted magadhoz és akivel bátran beszélhetsz meg bizonyos dolgokat. Akár napközben is bátran telefonálj nekik, mert ez nemcsak kikapcsolja az agyat a mókuskerékből, de közelebb is hoz a másikhoz.


Forrás:

A to do listákat már mindenki ismeri, amiről nagyon jó érzés kihúzni a tételeket. Ha viszont elkezdesz egy olyan listát is vezetni, amin összegzed mindazt, amit adott napon véghez vittél, meg fogsz lepődni. Nemcsak azt fogod látni, mi mindenre volt időd, de óriási motivációlöketet is ad.