Galéria

5+1 híresség, akik családon belüli erőszakot szenvedtek el

Forrás:

Halle Berry sokat beszélt arról, hogy apja bántalmazta az édesanyját, és ez benne is komoly töréseket okozott. Rengeteg időbe telt, mire felfogta, hogy ez nem normális dolog, és önértékelési problémáit csak úgy küzdheti le, ha szembeszáll a múltjával.


Forrás:

Christina Aguilera először megénekelte, majd el is mondta, hogy apja fizikailag és érzelmileg bántalmazta őt egész gyermekkorában. Korábbi férje, Jordan Bratman segített neki végre megtörni a bántalmazási kört.


Forrás:

Charlize Theron szörnyű családon belüli erőszaknak volt tanúja gyermekkorában Dél-Afrikában. Apja, Charles erőszakos alkoholista volt. Egy este részegen hazatérve lövöldözni kezdett a házba. Theron anyja, Gerda visszalőtt, a férfi pedig belehalt sérüléseibe. Nagyon nehezen dolgozta fel a fiatal színésznő a történteket.


Forrás:

Sir Patrick Stewart apja borzasztó terrorban tartotta édesanyját és őt is kisgyermekként. Amikor visszaemlékezett egy beszélgetésben a szörnyűségekre, azt mondta, "ha lett volna erőm, megöltem volna azt a szörnyet".

Katasztrófának tartja, hogy a hatóságok a mai napig nem veszik komolyan ezeket az ügyeket és sokszor az áldozatot hibáztatják.


Forrás:

A családon belüli erőszak egyik legtöbbet emlegetett példája 2009-ben történt, amikor Chris Brown rapper megpróbálta kilökni az autóból akkori barátnőjét, Rihannát. A Grammy-díjátadó előtti éjszakán a férfi az utasoldali ablakba verte a popénekes fejét, és többször megütötte. Rihanna nem tűrt tovább, feljelentette a zenészt, és megmutatta súlyos sérüléseit a nagyvilágnak. A férfit el is ítélte a rendőrség.


Forrás:

Mariska Hargitay, a magyar származású színésznő olyan kivétel, akit ugyan nem bántalmaztak, de krimisorozata révén nagyon közel került a témához. 2004-ben megalapította a Joyful Heart Foundation nevű országos szervezetet, amely a szexuális zaklatás és családon belüli erőszak túlélőinek nyújt segítséget, illetve az őket segítő szakembereket fogja össze. Nem bírta ugyanis tétlenül nézni, mennyi szörnyűség történik a zárt ajtók mögött!