Galéria

8 színésznő, aki már gyerekként vitatható szerepet kapott

Forrás: Az akkoriban még csak 12 éves színésznő egy prostituáltat alakított a filmben, így a forgatás előtt több órán át beszélgetett egy pszichiáterrel, aki végül arra jutott, hogy a kislány készen áll erre a szerepre, ám ettől függetlenül egy gyermekvédelmi dolgozó végig ott volt a stáb mellett. A szexjeleneteknél pedig 20 éves nővére, Connie ugrott be Jodie helyette, így az ő teste látható a filmkockákon. A színésznő később elmesélte, hogy nemcsak ő, de a film rendezője, Martin Scorsese is sokszor kényelmetlenül érezte magát akkor, amikor instruálnia kellett őt egy-egy erotikusabb töltetű jelenet előtt.
Forrás: A filmben Brooke Shields egy fiatal lányt, Violetet alakítja, aki egy bordélyházban él prostituált anyjával, Hattie-vel (Susan Sarandon). Miután Violet szüzességét eladják, ő is prostituált lesz... A színésznő mindössze 11 éves volt a film készültekor, így édesanyját, a szintúgy színészi álmokat dédelgető Terit sokan támadták is amiatt, hogy beleegyezett abba, hogy egy ilyen témájú filmben, néha félmeztelenül és félreérthetetlen helyzetekben szerepeljen a gyermeke. Brooke később úgy nyilatkozott, hogy nem bánta meg, hogy akkor elvállta ezt a filmet.
Forrás: A színésznő mindössze 11 éves volt, amikor megkapta első szerepét Luc Besson 1994-es filmjében. A szerep nagy érettséget követelt az akkor még hihetetlenül fiatal Natalie-tól, ugyanis a dohányzás mellett erőszakos jelenetekből is bőven kijutott a filmben, arról nem beszélve, hogy a kislány és a magányos bérgyilkos kapcsolatában érezhető volt egy kis romantikus rezgés is. Az amerikai változatból egyébként ki is vágták azt a részt, amikor az enyhén spicces Mathilda megpróbálja megcsókolni Leont egy étteremben.
Forrás: Kirsten 11 éves kapta meg Claudia szerepét, és az első csókját az akkor 31 éves Brad Pitt-től kapta a filmben.
A történet szerint Claudiát vámpírrá változtatják akkor, amikor még gyerek, így az évek során az elméje érik, míg a teste nem. Claudia végül beleszeret a Brad Pitt által alakított Louisba...
Forrás: A színésznő 15 évesen bújt a 12 éves Lolita bőrébe, ám ez a téma érzékenységén mit se változtatott. Bár az intim jeleneteknél testdublőrt használtak a készítők, a csók és a pofon igazi volt, ez pedig bőven elég volt akkoriban ahhoz, hogy a negatív kritikák se kerüljék el az alkotást.
Forrás: A film témáját tekintve több pontos is igencsak érzékeny vizekre evezett. A Kevin Spacey által alakított Lester feléledő vágyai a kiskorú, 17 éves, Angela (Mena Suvari) iránt már vékony jégnek számított akkor is, de Thora Birch félmeztelen jelenetét is sokan kiakadtak annak ellenére, hogy a színésznő szülői engedélyt kapott arra, hogy természetes valójában mutassa meg magát a filmben.
Forrás: Az impulzív, szexuálisan kalandvágyó és keményen bulizó tinik története nem éppen az a könnyed film, ám meglepő módon a kritikusok egész jól fogadták akkoriban az elkészült alkotást.
Forrás: A '60-as években a félárva, 12 éves Lewellent (Dakota Fanning), alkoholista édesapja és vallásos nagymamája neveli. A kislány hihetetlenül rajong Elvis Presley zenéjéért, így amikor a szomszéd tinisrác egy ajándék koncertjegy reményében, meztelen táncra kéri a kis Lewellent, ő természetesen belemegy a dologba. A tánc viszont erőszakba fajul és kislány elveszti ártatlanságát. A filmben bár egy meztelen jelenet sincsen és Dakota arcát mutatják végig, az alkotást így sem kímélték a kritikusok, annak ellenére, hogy még a színésznő is a készítők védelmére kelt.