Galéria

4 dolog, amit senki sem mond el nekünk a szexről 30 felett

Forrás:

Minden nap szex? Egy friss tanulmány szerint a párok a legnagyobb boldogságról akkor számoltak be, amikor hetente egyszer szexeltek. A kutatók több, mint 30 000 ember adatait vizsgálták meg, és arra a következtetésre jutottak, hogy bár az ennél ritkábban folytatott szex ronthatja az önértékelést és a jókedvet, a heti egy az ideális. Pláne, hogy a heti kétszeri szex nem tette kétszer olyan boldoggá az embereket.


Forrás:

A fogamzásgátló tabletták megakadályozzák az ovulációt, ami csökkenti a tesztoszteronszintet, és növeli a tesztoszteronhoz kötődő fehérje mennyiségét, ami azt jelenti, hogy kevesebb áramlik majd szabadon a véráramban. Emiatt azonban szárazabbnak fogja érezni magát odalenn a nő szex közben, így sajnos nem is lesz olyan kényelmes vagy felhőtlen a gyönyör. Kevés nő választ a tabletta helyett más fogamzásgátló módszert, így ajánlott a síkosító beszerzése.


Forrás:

A szakértők szerint a tesztoszteron, ami nemcsak a férfiak libidóját befolyásolja, hanem a nőkét is, bizony a 20-50 éves időszakban változó termelődést mutat. Akár 50%-kal is csökkenhet a mennyisége a stressz miatt. Legyen az kapcsolati, munkahelyi, anyagi vagy bármilyen hátterű stressz, az bizony padlóra küldheti a vágyat. Márpedig míg 20-as éveinkben nem kell megküzdeni az élet nagy dolgaival, addig a 30-as életszakaszban már nagyon is, így sajnos ezen a téren romlik a szexuális együttlétek minősége.


Forrás:

A jó hír a végére, hogy a 30 feletti szex sokkal többször végződik orgazmussal, mint a húszas éveinkben. Ennek oka, hogy a nő már ismeri a saját testét és szükségleteit, másrészt tud önmagára koncentrálni és tisztában van azzal is, hogy a szex jóval túlmutat a testén, sokkal inkább érzelmi és lelki ráhangolódás kérdése is.