Galéria

Sztárok, akik endometriózissal küzdenek, és nem félnek beszélni róla

Forrás:

A 29 éves Daisy Ridley is endometriózisban szenved, amelyet 15 éves korában diagnosztizáltak nála. Egy, azóta törölt Instagram-bejegyzésében a Star Wars színésznője elárulta, hogy laparoszkópos műtéten esett át az állapota miatt, mivel a fájdalmai folyamatosan visszatértek. Arra buzdított másokat, hogy menjenek el kivizsgáltatni magukat, és tegyenek a betegség ellen.


Forrás:

Halsey 2016-ban beszélt először arról, hogy őt is érinti az endometriózis problémája. Közösségi oldalain osztotta meg tapasztalatait, ahogy azt is, hogy emiatt vetélt el először. Az énekesnő több műtéten is átesett elviselhetetlen fájdalmai miatt.

Ma már egy kisgyermek anyukája!


Forrás:

A divattervező és televíziós személyiség, Alexa Chung 2019-ben árulta el, hogy endometriózisban szenved. A szépséges sztár is azok közé tartozik, akik szeretnék felhívni a figyelmet a betegségre, ahogy arra is, hogy lehet tenni ellene. Sok más hírességhez hasonlóan ő is a műtét mellett döntött, amely sokat javított az állapotán.


Forrás:

Whoopi Goldberg 2009-ben az Endo Alapítvány Blossom Ball rendezvényén beszélt először az endometriózisról, majd néhány évvel később Goldberg egy cannabis termékcsaládot hozott létre, amelynek célja a menstruációs fájdalmakkal, köztük az endometriózissal küzdő egyének támogatása és fájdalmaiknak enyhítése volt. Sajnos a termékcsalád megszűnt, de Goldberg és termékei sokaknak segítettek (valamint segítettek felhívni a figyelmet a menstruációs problémákra és a fájdalomkezelés fontosságára).


Forrás:

Amy Schumernek rengeteg komoly és ijesztő dolgot mesélt el arról, hogy az endometriózis milyen hatással volt az életére. A színésznő Dr. Berlin Informed Pregnancy podcastjában beszélt arról, hogy a császármetszése azért tartott három órán át, mert az endometriózis miatt komplikációk léptek fel. Sőt, orvosai igazi csodának tartják, hogy a betegsége ellenére ki tudta hordani a gyermekét.


Forrás:

Gabrielle Union színésznő, író és aktivista már többször beszélt a meddőséggel való küzdelméről, valamint sorozatos vetéléseinek kiváltó okáról is: az endometriózisról. A színésznőnek állandó hányingere, erős menstruációs vérzése és fájdalmai voltak. Gyermeke is béranya segítségével született meg.