Galéria

10 dolog, ami a jövőben teljesen át fog alakulni

Forrás: Ha épp a boltban sétálunk, és valamit nem találunk, kénytelenek vagyunk az eladóktól segítséget kérni. De szakértők szerint könnyen lehet, hogy hamarosan a modern technológia lesz segítségünkre, és egyetlen kattintással előhívhatjuk a mesterséges intelligenciát, hogy megmutassa, mit merre találunk. Hasonló helyzet lehet egyébként a fizetéssel is: sokak szerint a jövőben már nem kell a kasszánál sorba állnunk, elég a telefonunkkal, pár gombnyomást követően fizetni és menni a dolgunkra.
Forrás: A Wifi egy vezeték nélküli mikrohullámú kommunikációs szabvány, amely segít nekünk, hogy vezeték nélkül kapcsolódjunk az internetre. De könnyen lehet, hogy a jövőben ezt a Lifi váltja le: ez szintén egy vezetékmentes kommunikációs technológia, ami már a fény segítségével továbbítja az adatokat. Hogy miért lenne ez jobb, mint a Wifi? Szakértők szerint a fénysebesség miatt százszor gyorsabbá válik az internetezés a mostani Wifis rendszerhez képest, és mivel világítótesteket, azaz villanykörtéket alakítanak hozzáférési pontokká, így konkrétan a szobád világítását is ezzel kezelnéd - ergo olcsóbb is lenne.

Hátránya, hogy folyamatosan égnie kell hozzá valamilyen fényforrásnak, ráadásul még annyira új, hogy nincs is igazán kifejlesztve. De az ötleten folyamatosan dolgoznak!
Forrás: Manapság a téglákat leginkább az építkezéseken használják, és pusztán a fal szerepét tölti be (azon túl nyilván, hogy bent tartja a hőt is valamilyen szinten), de a jövőben több szerep is hárulhat rájuk! Például bizonyos fajtáit energiatárolásra szeretnék átfejleszteni, így nemcsak környezetbarátabb lenne a fűtés és az áramhasználat, de egyúttal anyagilag is kedvezőbb lenne.
Forrás: Már manapság is kaphatók okostükrök, amelyek különböző izgalmas funkciókat tartalmaznak, de szakértők szerint idővel kifejezetten elterjedtté válhatnak azok a verziók, amelyek az egészségünket is monitorozzák. Például a vérkeringésedet, azt, hogy mennyire vagy fitt, és úgy egyáltalán a bőröd állapotát. Jó lenne, ha nem kéne Google-ben öndiagnosztizálni, igaz?
Forrás: Ugye, milyen idegesítő, amikor odakint 40 fok van, és folyik rólad a víz? Úgy fest, rövidesen ez nem lesz probléma, ugyanis a jövőben a zseblégkondi meghódíthatja a hétköznapokat. Különösen pedig a sportolókat, akik egy-egy mérkőzés során így tudnának küzdeni a nagy meleg ellen. Sőt, egyébként a tervek szerint a zseblégkondi nem csak hűteni, de fűteni is tudna, az okostelefonoddal lehetne kezelni, és segítene, hogy minden évszakban komfortosan érezd magad kint.
Forrás: Ijesztően hangzik, de valójában már régóta foglalkoznak a mesterséges gyümölcsök témájával szakértők. Mivel egyre kevesebb élelmiszer érhető el, sokszor az időjárás keresztbe tesz a gyümölcs- és zöldségtermesztésnek, így ezzel próbálnák biotechnológusok megoldani a problémát. A mesterséges gyümölcsök tápanyagtartalma megmaradna, és jóval biztosabb élelmiszerforrás lenne.
Forrás: A repülés már egyáltalán nem számít különlegességnek, vannak, akik hetente többször is gépre pattannak. Na de az űrutazás, az más téma! Míg korábban elképzelni sem tudtuk volna, hogy az űrhajósokon kívül bárki kijuthat ide, addig mára az űrturizmus létező fogalommá vált. Egyelőre ez a gazdagok szórakozása, hiszen Jeff Bezos, az Amazon tulajdonosa és Richard Branson milliárdos jártak kint az űrben, de Josef Aschbacher, az ESA főigazgatója szerint 7-8 éven belül több turista repülhet az űrbe, mint űrhajós.
Forrás: Most még természetes jelenség, hogy rengeteg mezőt és szántóföldet látunk, ahol az élelmiszerünket termelik, de a kiszámíthatatlan időjárás ennek is elejét veheti a jövőben. Olyannyira, hogy szakértők szerint a jövőben akár a klímavezérelt üvegházak válhatnak dominánssá, így bármit lehet majd termeszteni az évnek bármelyik szakában.
Forrás: Ha profi sminket szeretnénk, vagy hónapokig gyakoroljuk, és közben igyekszünk kitapasztalni, az arcformánkhoz mi passzol, vagy pedig egy szakértő segítségét kérjük. A jövőben viszont könnyen lehet, hogy ezt a feladatot a sminkelésre kifejlesztett robotok veszik át, akik a mesterséges intelligencia segítségével az arcodhoz legjobban illő makeup-ot készítik el. Bár ez még csak ötlet, de nem lepődnénk meg, ha elterjednének ezek a gépek!
Forrás: Már most látható, hogy egyre kevesebben fizetnek készpénzzel, hiszen a bankkártya mindig kéznél van, és nem ér minket váratlan meglepetés, ha például nincs annyi kp a zsebünkben, mint kellene. Arról nem is beszélve, hogy ma már a bankkártya sem szükséges, a mobilunkkal simán fizethetünk. Szakértők szerint előbb-utóbb a QR-kódos fizetés terjed majd el, így a telefonoddal, egyetlen húzással tudod kiegyenlíteni a kívánt összeget a boltban is!