Galéria

Sminkecset kisokos: most eláruljuk, melyik ecsetet mire és hogyan kell használni!

Forrás:

Bár az alapozó ecsetek nagyon népszerűek, sok sminkmester és YouTuber a szivacsot választja, hogy teljesen csíkmentes finish-t kapjon. Kerek, sima formájuknak köszönhetően a szivacsok nem hagynak maguk után furcsa vonalakat vagy kóbor sörtéket, és nedves felületük segít a nehéz, teljes fedésű alapozót, a fedőpúdert vagy a krémes pirosítót természetesebbé tenni.

Hogyan kell használni?

A szivacs leghatékonyabb használatának trükkje, hogy folyó vízzel telítjük, kinyomjuk a felesleget, majd még néhányszor kinyomkodjuk egy tiszta törölközőbe vagy papírtörlőbe. Ez a nedvesítési folyamat nem csak azt akadályozza meg, hogy a szivacs az összes alapozót magába szívja (mivel már eleve nedves a víztől), de segít a smink minél egyenletesebb elkeverésében is. A szivacs széles oldalait használd arra, hogy a krémes formulákat az arcodra nyomkodd, a szivacs hegyével pedig eléred az orrod és a szemed körüli réseket.

Real Techniques Miracle Complexion Sponge Ornament 3140 Ft


Forrás:

Míg a folyékony sminkhez nem kötelező ecsetet használni (helyette használhatsz szivacsot vagy a TISZTA ujjaidat), az ásványi sminkhez vagy púder alapozóhoz mindenképpen szükséged lesz valamilyen ecsetre. Az ilyen ecsetek jellemzően sűrűek, lehetnek laposabb fajták, teltek, lekerekítettek és kupola alakúak is.

Hogyan kell használni?

A tökéletesen sima eredmény érdekében kezdd a felvitelt az arcod közepén (a T-zónában), és az alapozót kifelé egyenletes, sima mozdulatokkal vidd fel, hogy elkerüld a durva vonalakat. Ha ásványi vagy púderes alapozót használsz, körkörös mozdulatokkal és dörzsölve vidd fel a terméket a tökéletes végeredmény miatt!

Real Techniques Original Collection Prep ecset alapozó felviteléhez 4160 Ft


Forrás:

Ha a fényes T-zónák vagy a szem alatti ráncok a fő bosszúságod, engedd meg, hogy bemutassam neked az új legjobb barátodat: a fixáló púdert és a púderecsetet. Attól függően, hogy milyen területet szeretnél lefedni, az ecset mérete a kicsiktől a nagyokig terjed, és általában hosszú, sűrű, bolyhos sörtékkel rendelkezik. Arra szolgál, hogy az igényeidtől függően a sminkedet tökéletesen fixálja.

Hogyan kell használni a púderecsetet?

A bolyhos sörtékkel vegyél fel egy finom réteg laza púdert és dolgozd bele T-zónába és a szem alatti részbe.

Real Techniques Control Your Contour púderecset 3 az 1-ben 5190 Ft


Forrás:

 A kontúr ecsetet nehéz kiemelni a tömegből, egyszerűen azért, mert olyan sokféleképpen jelenhet meg. Egyes ecsetek sörtéi élesen és egyenesen vágottak, míg a többi inkább S alakú, hogy az arccsontok formáját ölelje. A ferde kontúrkefe a legsokoldalúbb, amely szuperül megkönnyíti az arcforma megfelelő kontúrozását. 

Hogyan kell használni?

Keverd bele az ecsetet a kontúrporba, majd finoman csinálj előre-hátra mozdulatokat az ecsettel az arccsontod alatt, hogy kiemeld a természetes kontúrjaidat.

Real Techniques mini kontúr ecset 2540 Ft


Forrás:

A highlighter ecset formája teljesen attól függ, hogy milyen szintű ragyogást szeretnél. Használhatsz hosszú, kúpos ecsetet vagy legyezőecsetet hosszú sörtékkel, hogy szórt hatást érj el, vagy ragadj meg egy rövid, sűrű sörtéjű ecsetet, hogy még egy olcsóbb highlighter is szuperfényesnek és fedőnek tűnjön. 

Hogyan kell használni?

Forgasd meg az ecsetet a púderes highlighterben, majd enyhén dolgozd el az arccsontod tetején, a szemöldökcsontokon, és mindenhol, ahol a fény természetes módon éri az arcodat!

Real Techniques Rebel Edge highlighter ecset 4540 Ft


Forrás:

Ellentétben a lapos szemhéjfesték ecsetekkel, amelyek alapvetően a pigmenteket pakolja a szemhéjadra, ez a fajta ecset arra való, hogy elkeverje a színeket, és egy sokkal természetesen hatást érj el.

Hogyan kell használni?

A szemhéjad szélein forgasd, hogy átmentet képezz a színek között, amelyeket smink közben használtál (a lapos ecsettel), így a végeredmény szuper lesz (füstös szemekhez elengedhetetlen!).

NYX Professional Makeup Pro Brush blending ecset 3300 Ft


Forrás:

Természetesen sokan a kefés változatot ismerik, ám, ha poralapú a szemöldökfestéked, akkor azt egy ilyen ecsettel tudod a legpraktikusabban felvinni. Ezek az ecsetek mindig laposak és szögletesek, hogy könnyebben fel lehessen vinni a terméket. 

Hogyan kell használni?

A kemény, ferde fejével töltsd ki a szemöldököd hiányosabb részeid a szemöldökporral, a természetes hatás érdekében pedig ezután használd a másik, kefés fejét, hogy eldolgozd a terméket a szemöldöködön.

NYX Professional Makeup Pro Dual szemöldökformázó ecset 3300 Ft