Galéria

Sztárok, akik még sosem nyertek Oscar-díjat

Forrás: Bár általában csak vígjátékokban szerepel, azért Jennifer Aniston játszott már néhány drámában is, köztük a Cake című filmben. Emiatt 8 Golden-jelölést is kapott, egyszer nyert is, de Oscar-t még sosem vihetett haza.
Forrás: Hiába volt már nyolcszor jelölve az Oscarra, győztesen még sosem térhetett haza.
Forrás: Hiába játszott már rengeteg emlékezetes filmben, a gyönyörű színésznőt eddig csak kétszer jelölték Oscarra.
Forrás: Legjobb női főszereplőnek kétszer is jelölték: egyszer 2004-ben a 21 gramm miatt, majd 2013-ban A lehetetlen című filmben nyújtott alakításáért. Szobrocskával viszont sosem térhetett haza.
Forrás: A közkedvelt színész 2016 elején hunyt el, azonban munkásságát sosem fogjuk elfelejteni. Alan Rickman viszont sajnos sosem kapott Oscar-jelölést, noha számtalan olyan szerepét tudnánk felsorolni, amelyekkel mély nyomott hagyott mindenkiben.
Forrás: A Ponyvaregény című filmmel megalapozta karrierjét, és egy Oscar-jelölést is bezsebelt a legjobb mellékszereplő kategóriában. Azonban nyernie már nem sikerült, és azóta sem jelölték Oscar-díjra egyik filmje miatt sem. 2022-ben viszont Életműdíjat kapott a gálán.
Forrás: 2005-ben a Túl a barátságon szerepéért jelölték ugyan Oscarra, de nem nyert. És bár azóta sok izgalmas szerepben tündökölt, sajnos nem sikerült jelölést vagy díjat begyűjtenie.
Forrás: Golden Globe-ot már nyert, de az Oscar még várat magára Robin Wright esetében.
Forrás: Hiába jelölték már hatszor is, Amy Adamsnek még nem volt szerencséje Oscar-díjat nyerni.
Forrás: A Mary Poppins visszatér miatt sokan emlegették, hogy Emily Blunt Oscar-díjas színésznő lesz, de jelölést sem kapott. Idén az Oppenheimerben nyújtott alakításáért viszont nagyon esélyes a legjobb női mellékszereplő kategóriában.
Forrás: Az Alien filmeket mindenki ismeri, Sigourney Weaver pedig jelölve is volt miatta, de nem nyerte meg a kategóriát. Azóta még kétszer jelölték, de sosem győzött.
Forrás: Egyszer már jelölték őt Oscarra, még az Elveszett jelentés miatt 2004-ben, de nem nyerte meg a kategóriát. Azóta egyszer sem jelölték őt.
Forrás: A gyűrűk ura miatt is jelölték a Gandalfot alakító színészt, azonban a legjobb mellékszereplőnek járó díjat más vitte haza.
Forrás: Filmes múltja hosszú időre nyúlik vissza, és rengeteg emlékezetes alakítást láttunk tőle. Mégis, Oscarra sosem jelölték még.
Forrás: Mivel általában vígjátékokban és akciófilmekben tűnt fel, így Bruce Willist még sosem jelölték Oscar-díjra.