Galéria

4 esti snack, ami javítja a hangulatot

Forrás:

„Ezek az ételek kiváló forrásai a triptofánnak, egy olyan aminosavnak, amit a szervezet a szerotonin, vagyis az örömhormon előállításához használ” – mondja Jessica. Az egészséges zsírokat tartalmazó mandula, földimogyoró, kesudió, dió és tökmag a dietetikusok kedvence, amik ráadásul rostokat is tartalmaznak. Fontos, hogy túl sokat se egyél belőlük alvás előtt, ugyanis nagyon eltelíthetnek. Ha nem szereted önmagukban rágcsálni őket, akkor egy fél banánt márts be egy kis mogyoróvajba és szórd meg különböző magvakkal, így ínycsiklandó nassolnivalót kapsz.


Forrás:

Ha a csokitól nem lesz jó kedved, akkor semmitől! Ez az étel ugyanis tele van hangulatfokozó vegyületekkel: koffeint, teobromint és flavonoidokat tartalmaz, amik mind javítják a közérzetet. Ne és persze már az íze önmagában is mennyei. Fogyaszthatod önmagában, de akár egy teáskanál házi dióvaj kíséretében is.


Forrás:

Ezek a kaják nemcsak a hangulatot javítják, de szuperül hatnak a bélrendszerre és az agyműködésnek is jót tesznek. A savanyú káposzta, a kefír, a joghurt és a kombucha probiotikumban gazdag, támogatja az egészséges bélmikrobiómát és növeli a szerotonintermelést. Próbáld ki ezt: mixelj össze egy pohár joghurtot vagy kefírt két evőkanál fagyasztott bogyós gyümölccsel és egy evőkanál mogyoróvajjal. Édes, hűsítő és egészséges finomságot kapsz, amit az esti film mellett is bátran fogyaszthatsz.


Forrás:

A ribizli, szeder, áfonya, eper, szőlő és társaik nagy mennyiségben tartalmaznak olyan fitokémiai anyagokat, amelyek csökkentik a szervezet oxidatív stressz szintjét, ami a szabad gyökök és az antioxidánsok egyensúlyhiánya miatt jön létre és sejtkárosodáshoz vezethet. Ráadásul a sötét színű bogyókban található vegyületek még a depresszió kockázatát is képesek csökkenteni. Kombináld őket egy kis tejszínhabbal, esetleg étcsokival, ha nem szeretnéd csak úgy magában nassolni a gyümölcsöket.