Galéria

5+1 dolog, amit SOSE viselj állásinterjúra

Forrás: Hétköznapi szettek

Tehát, ahogy írtuk is, nincs olyan állásinterjú, amit nem kellene megtisztelni az ideális öltözékkel. Még ha csak egy kis mellékes melóról van szó, akkor is fontos, hogy elegáns ruhát válassz. Azaz felejtsd el a farmernadrágot, a pólót és lezser pulcsit, pláne, ha ezek mintásak vagy feliratosak. Egy fekete, sötétkék nadrág, fehér vagy világos árnyalatú blúz, blézer, valamint egy fekete cipő (nem sportcipő) biztosabb sikert jelent.
Forrás:

Szandálok és flip-flopok

Remélhetőleg nem nagyon kell senki figyelmét felhívnunk arra, hogy miért nem megyünk flip-flopban interjúzni! Viszont a szandál már kevésbé egyértelmű, és bizony sokan gondolják úgy, hogy egy csinos szandál csak még csinosabbá teszi az összképet. Ez biztos így is van (a hétköznapokban!), de az állásinterjún fontos, hogy professzionális lábbelit viselj, azaz körömcipőt, loafert vagy egy visszafogott bokacsizmát (téli szezonban).


Forrás:

Ruhák, nem a megfelelő méretben

Nem csak az számít, hogy elegáns legyen a ruhád, hanem az is, hogy az tényleg rád legyen szabva! Az oversized darabok menők, de egy állásinterjún túl lezser hatást nyújtanak, így ilyenkor fontos, hogy az alakodhoz passzoló darabokat válogasd össze. Ezek általánosságban véve javítanak a megítéléseden, kisugárzásodon, és összeszedett személy képét festik. Épp ezért egyébként az sem mindegy, hogy mennyire kényelmes a cipőd! Ha sosem hordasz magas sarkút, ne az interjúra vedd fel, mert hidd el, nem fogsz tudni benne természetesen sétálni.


Forrás:

Gyűrődött ruhák

Hasonló a helyzet a ruhák részleteivel is! Ha jó benyomást akarsz kelteni, mindenképp vasald ki őket, mert lehet, hogy a hétköznapokban észre sem vennék mások a kis gyűrődéseket az ing ujjánál, de egy állásinterjún annál beszédesebb! A tiszta, vasalt ruha pozitív képet fest rólad, és ugyancsak arra utal, hogy összeszedett vagy, ráadásul figyelsz a részletekre.


Forrás:

Túl feltűnő ékszerek

Az ördög a részletekben rejlik, épp ezért érdemes visszafogott ékszereket viselni! Ha hatalmas karikák lógnak a füledben, feltűnő karkötőt és nyakláncot viselsz, biztosra veheted, hogy az interjúztató erre fog figyelni, ahelyett, amit mondasz. Márpedig a szép ékszerek önmagukban kevesek ahhoz, hogy megszerezzék a munkát. Szakértők szerint a kevesebb több elvét kell alkalmazni, és mindenből a visszafogottabbat felvenni!


Forrás:

+1: Túl sok smink, parfüm

És íme még egy fontos dolog, ami bár nem a ruhádhoz, de a megjelenésedhez kötődik. A túl sok smink és az erős parfüm mind negatív irányba billentik meg a mérleget, hiszen fontos az interjúztatónak, hogy azt lássa, a munkához megfelelően jelensz meg. Abban képzelnek bele ebbe a munkakörnyezetbe, amit az interjún viselsz, és ha az kilóg a képből, sajnos nem fogod megkapni az állást.

Ha kíváncsi vagy, milyen színű darabokat érdemes viselned egy interjún, KATTINTS IDE!