Galéria

Így néznek ki a valóságban az Inventing Anna karakterei

Forrás:

A karaktert Julia Garner, az Ozark sztárja keltette életre, akit elsőre szinte fel sem ismertünk ebben a szerepben.

A színésznő még akkor találkozott először az igazi Anna Delveyvel, amikor ő börtönben volt, viszont azt már lehetet tudni, hogy készül a sorozat, és ő lesz a főszereplő.

Belépve a szobába Julia Garner nagyon izgult, és Anna sem volt túl barátságos. Egy ponton meg is kérdezte tőle, hogy "és mégis hogy fogsz eljátszani engem?", amire a színésznő ugyanezt a mondatot elismételte, Anna akcentusával. Ezt a nő annyira viccesnek találta, hogy innentől kezdve enyhült közöttük a feszültség, sőt, Julia Garner interjúkban kifejezetten pozitívan nyilatkozott róla.


Forrás:

És íme egy régebbi fotó az igazi Anna Delveyről, vagy más néven Anna Sorokinról. Ez még akkor készült, amikor a fiatal lány az utolsó tárgyalására érkezett (és igen, tényleg létrehoztak neki egy Insta-profilt, ahol a szettjeit gyűjtögették). 2019-ben került börtönbe, de már 2017-ben lecsapott rá a rendőrség.


Forrás:

Ez a fotó pedig tavaly készült róla szabadulása után, ahogy egyre több újság figyelt fel rá és készítettek vele interjút a történtekről.


Forrás:

A sorozatban Vivian viszi előre a történetet, ő az az újságíró, aki kiszimatolja, hogy Anna Delvey sztorija nagy dobás lesz.

Őt Anna Chlumsky alakította, aki nem véletlenül ismerős: ő volt a My Girl filmben a cuki kislány!


Forrás: Szóval, konkrétan Vivian Kent nem létezik. Őt a készítők alkották meg, de szorosan Jessica Presler újságíróra támaszkodva. Ő volt ugyanis az, aki évekkel ezelőtt megírta Anna Delvey sztoriját, de nem volt várandós közben, nem kellett megmentenie a hírnevét a cikkel, a főnökei nem voltak ennyire ellenszenvesek, és az egész nem volt ennyire drámai sem.
Forrás:

Anna ügyvédje, Todd kiemelt szerepet kapott a történetben, hiszen rajta múlott, hogy végül mennyivel ússza meg az örökösnő a csalást.

A karaktert Arian Moayed keltette életre, akinek karrierje épp az utóbbi időben pörgött fel igazán. Például az Utódlásban és a Love Life-ban, sőt, az új Pókember-filmben is játszott egy kis szerep erejéig.


Forrás: És íme az igazi Todd Spodek, aki védte a tárgyaláson Annát. A sorozatban nagyon sok olyan mondatot hallhattunk, amelyek tényleg elhangzottak Toddtól.
Forrás:

Találkoztak is egyébként egymással, de a színész elmesélte, hogy inkább a tárgyalás szövegéből tapasztalta meg, milyen lehetett Todd Spodek.

A sorozatban láthattuk, hogy Todd házassága komoly válságba került az ügy miatt. A valóságban azért nem volt ennyire fekete-fehér a dolog, és bár mindent nem tudni, az biztos, hogy a készítők sokat hozzáköltöttek a sztorihoz ezen a téren, ők pedig még mindig házasok, és köszönik szépen, jól megvannak együtt. 

Ami tényleg megtörtént, az az újságíró, Vivian és Todd közös vacsorája volt, ahová párjaikat is vitték.


Forrás:

Anna Delvey története lényegében Chase-szel vette kezdetét, legalábbis a sorozatban; a férfivel egy párt alkottak évekig, buliztak, utaztak, szórakoztak, és közben azon dolgoztak, hogy a mobilappjához befektetőket szerezzenek a gazdagok köréből. 

Végül aztán jól befürödtek vele, hiszen Chase elherdeálta a pénzt, az appon nem dolgozott, és végül Anna kiforgatta őt a többi lehetőségből is.

A karaktert Sameer Usmani alakította.


Forrás:

Az igazi Chase Sikorskit viszont jóval keményebb dió volt megtalálni, pláne, hogy nem is ez volt a neve. A karaktert egy másik személyről mintázták: ő Hunter Lee Soik, aki saját produkciós céget alapított, dolgozott már kreatív tanácsadóként, és a Shadow: Community of Dreamers című appot is létre hozta (ez magyarul annyit tesz, hogy Árnyék: az álmodók közössége).

2016-ban hagyta ott az appot, és Dubaiban dolgozott, szóval elég sok közös vonás van közte és a karakter között, noha nevét nem vállalta a sorozathoz sem.


Forrás:

Ez a fotó még jó pár éve készült Hunterről és Annáról, ami bizonyítja, hogy tényleg ismerték egymást - elég jól!


Forrás: Az Inventing Anna legszerethetőbb karaktere egyértelműen Laverne Cox Kacyje volt. A karakter, aki sztáredzőként adta nevét a cikkhez a sorozatban, bizony alaposan belekerült a dolgok közepébe, amikor elutazott Annával és Rachellel Marokkóba.
Forrás:

A sorozatban elég pontosan formázták meg Kacyt, aki valóban rengeteg gazdag és híres embert edz, és tényleg jóban volt Rachellel és Annával is, ráadásul nehezen tudta eldönteni, kinek az oldalára álljon.

Laverne Cox találkozott is vele a forgatások előtt, együtt edzettek egy darabig, és gyakorolták a karaktert. Végül Kacy imádta a színésznő alakítását, és egy csokor virággal is meglepte őt.

És hogy mi a helyzet Anna és Kacy kapcsolatával most? Nagy igazság, hogy Kacy a tárgyaláson szembesült azzal, hogy Rachel az FBI-jal dolgozott, és ez a barátságukban is nyomot hagyott. Viszont azóta is azt vallja, hogy Rachel volt az áldozat. És ami Annát illeti, a lány a börtön után felkereste őt, de Kacy nem szeretett volna vele barátkozni már.


Forrás: A karakter, akit Katie Lowes keltett életre, fontos része volt Anna Delvey történetének. Rachel valóban elutazott Annával Marokkóba, ahol végül több, mint 60 ezer dollárt fizetett ki a hitelkártyáival. Tényleg együtt dolgozott az FBI-jal, hogy Annát elkapják, és valóban megírta a saját történetét a Vanity Fairen. Sőt, tényleg készített könyvet is a sztoriból.
Forrás:

Íme az igazi Rachel Williams (jobb oldalon), aki nemet mondott a Netflix felkeresésére, hiszen ő akkor adta el az HBO-nak a jogokat saját történetére. Ezt végül visszaadták aztán neki.

Rachel nagyon kiakadt egyébként a Netflix verziójára, nyíltan megszólalt arról is, hogy nem érti, miért kell szociopata, nárcisztikus embereket dicsőíteni. Instáján mai napig folyamatosan jönnek a negatív kommentek.


Forrás: És akkor el is érkeztünk egy másik népszerű karakterhez, akit imádtak a nézők! Neff, akit Alexis Floyd alakított, nagyon hűséges barát volt, kiállt Anna mellett, és végig azt mondta, hogy Rachel valójában csak kihasználta őt a pénzéért.
Forrás:

Neff tényleg létezett a valóságban is, valóban egy hotelben dolgozott, és tényleg kifizette Anna helyett a vacsora számlát - amit aztán Anna vissza is adott neki. Ő volt az egyetlen!

Nefftari segített a Netflix-sorozat elkészülésében, és nemrég elárulta, hogy a mai napig barátságot ápol Anna Delvey-vel, de azért szabott némi határt a kapcsolatukban.

"Anna a barátom, és mindig is az lesz. Ismét meg kellett ismernünk egymást, ki kellett alakítanunk egészséges határokat. Letiltottuk egymást, aztán feloldottuk a letiltásokat, sírtunk és nevettünk... Megértem őt!" - nyilatkozta nemrég.


Forrás: Ez a fotó 2021-ben került fel Instára, Neff, Anna és egy harmadik barátnő társaságában.