Ide tartozik többek között a lencse, a csicseriborsó, a bab és a borsó. Ezek az élelmiszerek sok rostot és fehérjét tartalmaznak, aminek kombinációja teltségérzetet okoz, így tuti nem fogsz nassolnivaló után nyúlni, ha ebédre fogyasztod őket. Ráadásul tele vannak vitaminnal és ásványi anyaggal, rendszeres fogyasztásukkal megelőzhető az elhízás, a szív- és érrendszeri megbetegedés és a cukorbetegség is. Szakértők szerint legalább heti egy alkalommal érdemes fogyasztani belőlük.
A petrezselyem 7 jótékony hatása: védi a szívet, erősíti az immunrendszert, és rákellenes hatása is van
Alapvetően nem úgy szoktunk tekinteni a petrezselyemre és a szárára, mint értékes vitaminforrásra, melynek számos jótékony hatása van a szervezetre. Az igazság pedig az, hogy nem csupán a szív egészségére van rendkívüli hatása, de bizony rákellenes tulajdonsáságról is ismert.