Galéria

Sztárok, akik úgy döntöttek, hogy nem hagynak pénzt a gyerekeikre

Forrás: Mindenkit meglepett, amikor Ashton és Mila nyilvánosan bejelentették, hogy nem hagynak pénzt a gyermekeikre, mert máskülönben nem fogják megérteni ennek értékét.

"A gyerekeink kivételes életet élnek, és még csak nem is sejtik. És sosem tudnák meg, mert ez lenne az egyetlen élet, amit ismernek. Nem hagyunk rájuk pénzt. Jótékonyságra és egyéb dolgokra költjük majd a vagyonunkat" - nyilatkozta a színész a témával kapcsolatban.
Forrás: A népszerű színész igazán drasztikus lépésre szánta el magát. Úgy határozott, hogy nem hagyja fiára vagyonát, és 2011-ben elárulta, miért.

"Ha képes rá, keresni fog magának pénzt. Ha nem, az enyémet is csak elherdálná" - nyilatkozta.

Fia egyébként drogkereskedelem miatt 2015-ben börtönbe került, azóta már kiszabadult, és igyekszik helyrehozni életét.
Forrás: A világ egykori leggazdagabb embere rengeteget jótékonykodik, és bár családjától sosem sajnálta a pénzt, az örökséggel kapcsolatban megvan a véleménye.

"Nem előnyös a gyerekeknek az, hogy hatalmas vagyonnal rendelkezzenek. Teljesen eltorzítja azt, amit egyébként csinálnának, ahogy a saját útjukat kialakítanák" - osztotta meg véleményét egy interjúban.
Forrás: Gordon Ramsay mindig is szókimondó volt, és ez a pénzügyi témákban sincs másképp. A séfnek öt gyermeke van, de ami a rájuk hagyott pénzt illeti, elég szűkmarkú.

"Határozottan nem ők kapják meg [a pénzünket], és nem rosszindulatból; nem akarjuk elkényeztetni őket. Az egyetlen dolog, amiben Tanával [a nejével - a szerk.] megegyeztünk, az az, hogy az ingatlan 25%-át megkapják, de nem az egészet."

Úgy fest, a szakács otthon is szigorú!
Forrás: Daniel 25 millió dolláros gázsit kapott az utolsó James Bond-szerepéért, és 100 millió jár neki a soron következő Tőrbe ejtve filmekért. Ennek ellenére határozott álláspontja van az örökségével és megszerzett vagyonával kapcsolatban.

"A filozófiám, hogy szabadulj meg tőle vagy adakozd el, mielőtt eltávozol. Nem szeretnék nagy összegeket hagyni a következő generációra" - mesélte.
Forrás: Szintén meglepő kijelentést tett Elton John, amikor egy interjúban szóba jött vagyonuk.

"Természetes, hogy nagyon jó pénzügyi helyzetben szeretném itt hagyni a fiaimat. De szörnyű dolog ezüst kanalat adni a gyerekek kezébe. Tönkreteszi az életüket."

Majd ezekután azt is elárulta, hogy sosem kényeztette el őket anyagilag. Az alapokat megkapták, de ha valamire nagyon vágytak, azt bizony maguknak kellett kiérdemelni, tenni érte, hogy megtanulják, hogyan is kell bánni a pénzzel.
Forrás: A Facebook alapítója sem kis vagyonnal rendelkezik, ám 2015-ben egészen meglepő bejelentést tett, miután megszületett első gyermekük. Elárulta ugyanis, hogy életük során teljes Facebook-vagyonuk 99%-át jótékonysági célból eladományozzák ( ez a poszt megírásakor 45 milliárd dollár volt), és csak az ebből megmaradt összeg illeti meg gyerekeiket a jövőben - ami azért még mindig nem kis összeg.

"Szeretnénk, hogy a miénknél jobb világban nőhess fel. Mindent megteszünk azért, hogy ez megtörténhessen, nem azért, mert szeretünk, hanem mert felelősek vagyunk a következő generáció gyermekeiért" - írták a posztban, amit gyermeküknek írtak.