Galéria

4 tipp, hogyan használj pirosítót, ha rosaceával küzdesz

Forrás:

Zoe valószínűleg az egyik legtökéletesebb ember, aki erről a témáról mesélhetett, hiszen a 20-as évei alatt gyakran tapasztalt rosacea fellángolásokat.

„Soha nem gondoltam, hogy a pirosító egy lehetőség lehet a számomra, elvégre az arcom már amúgy is vörösnek tűnt... Aztán felfedeztem a korrektort!"
– mondja Zoe, majd így folytatja:

„Győződj meg róla, hogy a bőröd hidratált legyen, mielőtt bármilyen sminkelésbe kezdenél! Ezután jöhet egy enyhe fedésű, hidratáló hatású alapozó, amellyel törekedj arra, hogy a bőrtónus ki legyen egyenlítve. Ha ezzel megvagy, jöhet egy szuper korrektor, amivel elfedheted a szükséges területeket!”


Forrás:

A rosaceával kapcsolatban az egyik legfőbb tévhit, hogy a pirosító használata tovább fokozza az arcpírt. Zoe viszont megnyugtat minket, mert véleménye szerint „a megfelelő árnyalat a megfelelő helyen igenis segíthet kiegyensúlyozni a pirosságot”. Épp ezért azt javasolja, hogy olyan pirosítókat válasszunk, amelyeknek inkább barackos alaptónusuk van, hogy ellensúlyozni tudják a vörösséget.


Forrás:

A rosacea másik kulcsfontosságú tünete egyértelműen az érzékeny bőr. Épp ezért kiemelten fontos, hogy a smink felvitelekor gyengédek legyünk.

„A pirosító felviteléhez inkább egy sminkszivacsot érdemes használnod, mert a termék így biztos, hogy a helyén marad, ráadásul kevesebb az esély az irritációra. De akár szivacsot, akár puha ecsetet használsz, mindenképpen tisztítsd őket gyakran, a rajtuk megtelepedő baktériumok, gombák ugyanis csak ronthatják a bőröd állapotát!"


Forrás:

Taylor szerint nagy hiba, ha félünk a pirosító használatától, amennyiben rosaceával küzdünk, és nyugodtan kísérletezzünk:

„Ne félj kísérletezni és új dolgokat kipróbálni pirosító fronton! Kísérletezz az arc különböző területein való elhelyezéssel; vidd fel az almáidra az arcpírért, az arccsontok mentén pedig egy kis természetes kontúrozásért! Az eredmény csodás lesz, bízz bennem!”