Galéria

Piros jelzések: ha ezeket tapasztalod egy étteremnél, inkább menekülj!

Forrás: A parkoló nem tiszta

Ha az autóból kilépve eldobált szemetet, nyitva hagyott kukákat és rengeteg cigaretta csikket látsz, jobb, ha azonnal továbbmész - nyilatkozta Ken Rice szaktanácsadó az RD.comnak. Elmondása szerint erre csak rátesz egy lapáttal, ha koszosnak és maszatosnak tűnnek az ablakok és ajtók, hiszen arra utal, hogy az étteremben a higiéniára és a tisztaságra nem fordítanak elég figyelmet. Márpedig ha ezt nem veszik észre, valószínűleg a konyha sem ragyog a tisztaságtól!
Forrás: A felszolgálók érdektelenül viselkednek

Mindenkinek lehet rossz napja, ez megesik, de ha a teljes személyzet úgy néz ki, mintha legszívesebben futva távoznának, az bizony a te ételedről sem árul el sok jót. "Ha a dolgozók érdektelennek tűnnek, az annak a jele, hogy a menedzsment nem végez jó munkát az étteremben. Ráadásul ha ők egykedvűek, valószínűleg a konyhán dolgozók is azok!"
Forrás: Szinte csak influencerek értékeléseit látod az étteremről

Amikor egy étterem szeretné egy kicsit az online profilját erősíteni, PR-csapattal együtt próbálnak meg helyi bloggereket és influencereket elérni. Ez pedig nem ingyen történik; a pozitív értékeléseket kompenzálják, hiszen nekik az a lényeg, hogy ismertebb személyek is 5 csillagot adjanak a helyre. Ez alapjáraton nem lenne gond, ha őszintén jön az az 5 csillag, de amennyiben egy étteremnél szinte csak ilyet látsz, és átlagemberektől semmit, az bizony kérdéseket vet fel!
Forrás: Az étteremben csak turisták vannak

Úgy tartják, hogy ha egy városban jót akarsz enni, oda menj, ahová a helyiek is járnak. Épp ezért szokták mondani, hogy a kifejezetten turistáknak létrehozott éttermeknél kétszer is gondold meg, hogy bemész-e: "Ha csak kirándulókat látsz az étteremben, talán azért lehet így, mert ez van a legközelebb egy bizonyos látványossághoz. Én hezitálnék, hogy egyek-e ott. Viszont azok az éttermek, ahová a helyiek járnak enni, azt bizonyítják, hogy ezeknek tényleg jó hírnevük van."
Forrás: A mosdók higiéniája

Nagyon árulkodó egy étteremnél az, hogy a mellékhelyiség mennyire tiszta! Amennyiben a mosdó elhanyagolt, a szappantartó üres, elfogyott a papír, és látszik, hogy a WC-re sem nézett rá senki nyitás óta, úgy az kérdéseket vet fel a teljes hely tisztaságával kapcsolatban. "Fontos megjegyezni, hogy a karrierem során sosem voltam még olyan étteremben, aminek a mellékhelyisége elhanyagolt volt, de az ételek finomak lettek volna" - nyilatkozta Alan Guinn szaktanácsadó, aki szerint ez rendkívül fontos egy hely megítélésénél!
Forrás: Üres a hely

Persze ebédidő előtt 2 órával valószínűleg üres az étterem, de ha a legforgalmasabb órában sétálgatsz, és látod, hogy míg a legtöbb helyen asztalt se kapni, addig egy bizonyos étteremben senki sincs, az bizony árulkodó! "Az első dolog, amire figyelj az étterem kiválasztásánál, az nem más, mint maguk a vendégek. Esznek ott mások is? Ha senki sincs bent, annak oka van. Lehet, hogy túlárazott, lehet, hogy rossz a felszolgálás vagy az étel, de ha a székek üresek, az bizony piros jelzés."
Forrás: Hogy néz ki a menü?

Az étlap állapota a hely minőségéről is sokat elmond. Legalábbis Guinn szerint határozottan! "Ha az étterem szakadt, sérült vagy koszos étlapot hoz ki, az arról árulkodik, hogy a felszolgálók nincsenek megfelelően kitanítva vagy a menedzser nem foglalkozik az étterem környezetével." Amennyiben ezeket nem cserélik időnként és láthatóan takarítani sem szokásuk, úgy a részletekre nem fordítanak figyelmet, ez pedig az ételek minőségén is sokszor meglátszik.