Galéria

4 sminkszabály, amit érdemes betartanod, ha elmúltál 40

Forrás:

Már mindannyian láttunk minimum százszor olyan nőt, aki egyértelműen túl sok sminket viselt, ami láthatóan öregítette. Így sokszor meglepődhetünk, amikor egy általunk 40 fölöttinek hitt nő csupán 25 éves, ez viszont egyértelműen nem az az apró tévedés, ami bármelyik nőnek jól esne. A korral természetesen erre is sokkal inkább oda kell figyelni, hiszen a vonalaink hangsúlyosabbak lesznek, így az erős smink csak sokkal öregebbnek állíthat be minket a valódi korunknál, így törekedj inkább arra, hogy ahelyett, hogy elfednéd a hibáidat, inkább hangsúlyozd ki azt, amit igazán szeretsz az arcodon! Ugye, hogy mennyivel természetesebbnek és fiatalosabbnak hangzik?


Forrás:

Nem lehet elégszer kihangsúlyozni az arcápolás fontosságát, ám egy biztos; 40 fölött csak még fontosabbá válik a dolog, mint előtte bármikor! A szép smink ugyanis felejtős, ha nem egy gyönyörű, egészséges és üde arcbőrre tesszük fel! 40 felett megjelennek a finom vonalak és ráncok, amelyek gyakran a kiszáradt bőrnek köszönhetők. A megoldás természetesen egyszerű; hidratálás és hámlasztás mindenek felett! Ezek a lépések ugyanis nem csak abban segítenek, hogy a smink egyenletesebben terüljön el az arcunkon, de segít elhalványítani a finom vonalakat, ráadásul kiegyenlíti a bőrtónust és fel is tölti a bőrt! Szóval aranyszabály: a sminkelés alapja a rendszeres arcápolás!


Forrás:

Már biztos unod, hogy nem olvashatsz végig egy cikket anélkül, hogy a fényvédő fontosságával untatnánk, de azért újra elmondjuk, hogy mindenképpen, minden egyes nap HASZNÁLJ FÉNYVÉDŐT! 40 felett pedig egy szuper trükköt is megosztunk veled, amit már a legközelebbi sminkelésednél is nyugodtan bevethetsz. Nincs más dolgod, csak keverj az alapozódba egy kis fényvédőt, így két lépést sűríthetsz egybe, ami ráadásul segít abban, hogy a bőrödre ne több rétegben kerüljenek fel a termékek (amelyek csak azt okozhatják, hogy az apró barázdákba, ráncokba beékelődnek a termékek és láthatóvá is válnak), arról már nem is beszélve, hogy a végeredmény sokkal-sokkal ragyogóbb lesz, mintha külön tetted volna fel a fényvédőt és az alapozót!


Forrás:

Talán az egyik legfontosabb szabály, hogy 40 fölött érdemes teljesen elfelejtened a púder használatát. Ahogy ugyanis öregszik a bőr, hajlamos elvékonyodni, ehhez pedig a sminkrutinunknak is alkalmazkodnia kell. A púder túl sok textúrát ad a bőrödnek, elveszi belőle az életet, pedig egy arcbőr akkor tűnik fiatalosnak és üdének, ha tele van élettel, harmatos és „tapintható”. A púder ráadásul kéretlenül beleragadhat a finom vonalainkba, amelyektől sokkal ráncosabbnak fogunk tűnni a valóságnál!