Galéria

4 dolog, amit a boldog párkapcsolatban élők kérés nélkül megtesznek a másiknak

Forrás:

Nemcsak a bókok, a „köszönöm” szó kimondása is legalább annyira fontos. Vannak, akik alapvetésként kezelik, hogy a párjuk elkészíti a reggelit vagy a kávét, de ez valójában nem az. Épp ezért kell ezeket a tetteket megköszönni és éreztetni a másikkal, hogy fontos dolgot tett. Ha elmaradnak ezek a gesztusok, az egyik fél egy idő után azt kezdi majd el érezni, hogy nincs eléggé megbecsülve.


Forrás:

Amikor egy hosszú nap után az egyik fél hazaesik a melóból, már biztosan semmi kedve nincs vacsorát főzni, mosogatni vagy kivinni a szemetet. A boldog párok tagjai kérés nélkül is tudják, hogy ilyenkor nekik kell helytállniuk, bármiről is legyen szó. Hiába vannak íratlan szabályok arra nézve, ki milyen házimunkát vállal, ilyenkor helyzet felülírja azt. A fáradt fél ezzel nemcsak megbecsülve érzi magát, de azt is megtanulja, hogy bármikor számíthat a szerelmére.


Forrás:

A boldog kapcsolatok egyik titka a folyamatos fizikai kontaktus. És most nem a szexről beszélünk, hanem arról, hogy megérinted a vállát, amikor elmész a kanapé mögött, amin épp ül vagy megcsókolod, amikor hazaérsz munkából. Ezektől az apróságoktól is úgy érzi az ember, hogy szeretve van, hiszen boldogsághormonokat szabadít fel a másik közeledése és érintése.


Forrás:

Itt arról van szó, hogy tisztában vannak azzal, hogy a párjuk nem csak egyetlen szerepnek felel meg, vagyis nem csupán az ő szerelmükként létezik. Mások számára ő a legjobb barát, a gyerek, a munkatárs, így más fontos emberek is vannak az életében. A boldog párkapcsolatokban a felek tudják, mikor van szüksége a másiknak egy kis egyedüllétre vagy mikor vágyik arra, hogy a barátaival legyen.