Édesburgonya pirítós (Elkészítési idő 20 perc)
Hozzávalók: 1 nagy édesburgonya, 1 avokádó, 1 banán, 1 ek. (gluténmentes) mogyoróvaj, 1 citrom, 1 csipet fahéj, só
Elkészítése: Vágd le az édesburgonya két szélét, majd hosszában szeleteld fel nagyjából 0,5 cm-es darabokra.
Tedd a szeleteket kenyérpirítóba, majd süsd őket addig – többszöri lenyomásra –, amíg kellően meg nem puhulnak. Figyelj oda rá sütés közben, nehogy megégjenek a szeletkék, hiszen a burgonyában található cukor hamar karamellizálódhat a sütőben!
Ha kész, az egyiket kend meg mogyoróvajjal és tegyél rá néhány banánkarikát, majd szórd meg egy csipet fahéjjal, a másikat turbózd fel avokádószeletekkel és csepegtess rá pár csepp citromot, majd sózd-borsozd.