Galéria

Mi igaz és mi fikció az Inventing Anna című sorozatban

Forrás: Az Intenting Anna első részéből abszolút az jön le, hogy az újságíró, Vivian volt az, aki meggyőzte Annát, hogy ne fogadja el az alkut, és inkább vállalja a tárgyalást. A való életben ez nem volt így, hiszen ez egyrészről abszolút etikátlan lett volna Vivian részéről, másrészről az újságíró akkor ismerte meg Annát, amikor a lány már eldöntötte, hogy vállalja a tárgyalást.
Forrás:

A sorozat egyik legmegdöbbentőbb (egyben leglenyűgözőbb) jelenete kétségtelenül az volt, amikor Anna ellopott egy magánrepülőt, igaz? Akármennyire durva, ez a való életben is megtörtént, ráadásul a sorozatból az a részlet kimaradt, hogy Anna meghamisította a fizetést, ezzel pedig nem csak a Blade nevű cég vezérigazgatóját, de magát a céget is csúnyán átverte.


Forrás:

Mindannyian emlékszünk a jelenetre, amikor Anna ügyvédje egy hihetetlenül drámai beszédet tart az esküdteknek, Anna álmait Sinatra álmaihoz hasonlítja, majd védence barátnőjét, Rachel DeLoache Williamst annyi keresztkérdéssel bombázza meg, hogy az végül elsírja magát. A sztori valóban így történt, sőt; az ügyes ügyvéd a valóságban egy hosszabb és még drámaibb beszédet tartott a bíróságon!


Forrás:

A sorozat szerint Viviannek mindenképpen szüksége volt Annára és a cikkre, hogy helyreállítsa a hírnevét, a valóságban azonban ez nem egészen így történt. Bár az újságírónak tényleg volt egy kellemetlen ügye egy régebbi cikke miatt, a hírneve már jóval Anna előtt helyreállt, egyik cikkéből ugyanis, amiben a New York-i sztriptíztáncosnőkről írt, akik megkopasztották a gazdag pasikat, még film is készült 2019-ben, Jennifer Lopez főszereplésével (Hustlers).


Forrás:

A sorozatban azt láthattuk, hogy Vivian a legnagyobb titokban szervezett meg egy utat Anna szülővárosába, Eschweilerbe, a valóságban ez egyáltalán nem így történt. Anna ugyanis nem csak tudott az utazásról, de nagyban segített Viviennek a szervezésben, ő mondta el például, hogy milyen helyekre érdemes ellátogatnia Viviannek (olyan helyeket ajánlott, amelyeket tinédzser korában szeretett), ráadásul Anna szülei is nagyon várták az újságírót.


Forrás:

Bizony, Anna nem csupán az Inventing Annában volt hihetetlenül badass, a lány ugyanis valóban nem volt hajlandó felvenni azt, amit a bíróság akart számára biztosítani, sőt, tényleg felbérelt egy stylistot is! Ha pedig még tovább megyünk, a legendás Insta oldal, ahova Anna a tárgyalásokon viselt ruháit posztolták, valóban létezik @annadelveycourtlooks néven!


Forrás:

Szinte megszakadt a szívünk, amikor a sorozatban Anna szülei azt mondják Viviannek, hogy ők már elengedték Annát, és jobb lenne, ha ő is ezt tenné... A valóságban Anna szüleit soha nem mondtak le a lányukról, sőt! Bár a bíróságon nem voltak ott vele, írtak egy megható levelet a bírónak, miszerint Anna jó ember, és nem érdemli meg, hogy rács mögé kerüljön.