Galéria

Ez február közepén a Netflix TOP10 tartalma - De mit érdemes megnézned ténylegesen?

Forrás: Az igaz történet alapján készült sorozat érdekes kontextusban tárja elénk Anna Delvey történetét. Egy újságírónő keresi fel Annát a börtönben, hogy megtudja mi is történt valójában, hogyan volt képes egy ilyen fiatal lány, aki mellesleg orosz bevándorló volt az Államokban, milliókat kicsalni New York legnagyobb, legbefolyásosabb embereitől. Visszatekintésekből tudjuk meg, hogyan is jutott el idáig a fiatal és gyönyörű csaló. A sorozat izgalmas és érdekes, ám nem tudjuk meg pontosan, hogy mennyire reális a történet, így ezen a téren akad némi hiányérzetünk.

Mennyire érdemes megnézned: 5/5
Forrás:

A magas lány nagy sikernek örvendett, tehát kérdés sem volt, hogy kap-e folytatást. Az első filmben Jodi, a különc lány azzal küzdött, hogy magassága ellenére népszerű lehessen, beilleszkedhessen. A második film elején már látjuk, hogy mindenki másképp bánik vele, mindenki kedveli. Jodinak nagy álma készül valóra válni, amikor bekerül az iskola tavaszi musiceljébe, ráadásul főszereplőként. Ám a folyamatos feszültség, amit a szereplés okoz neki, egyre több bonyodalmat és konfliktust okoz.

Igazi tini problémákat boncolgat a film, tökéletes kikapcsolódás egy hosszú nap után, ám, ha a történet izgalmait és a színvonalát nézzük, hátrébb kellene lennie a listán.

Mennyire érdemes megnézned: 5/2


Forrás:

Két felnőtt ember áll a középpontban, akiknek az élete egyáltalán nem halad rossz irányba. Karrierjük szárnyal, nem kell szűkölködniük semmiben. Ám egyikük sem hisz a sorsszerű szerelemben. Asli be akarja bizonyítani egy blog olvasóinak, hogy a megfelelő taktikákkal egy nő akkor tud elcsábítani egy férfit, amikor csak akar. Kerem, a másik oldalon, két kollégájának egy fogadás keretein belül akarja bebizonyítani, hogy el tudja érni, hogy egy nő belé szeressen. Nos, mit ad a sors, a két stratégát összefújja a szél, és mindketten megtalálják egymásban a tökéletes célpontot.

A török gyártású film egy könnyed, de fordulatos romantikus történet, amely bármelyik filmezős estén megállja a helyét. És bizony nem érzed rosszul, tényleg akadnak hasonlóságok a film és a Hogyan veszítsünk el egy pasit 10 nap alatt között!

Mennyire érdemes megnézned: 5/3


Forrás:

Egy hátborzongató igaz történet, ahol minden egy Tinder-üzenettel kezdődött. A dokumentumfilmben három nő mesél arról, hogyan verte át őket a Tinder-csaló, álnéven Simon Leviev. A lányokon olyan sebeket ejtett a férfi, amiket még ma is hordoznak, beleértve a mentális problémákat és a hatalmas tartozásokat. A férfi több platformon is milliárdosnak adta ki magát, amit annyira hitelesen tett, hogy a csapdába esett nőket folyamatosan jachtokon fogadta, magángéppel szállította és a világ legkülönlegesebb országaiba vitte el. Miután megmutatta nekik, milyen a fényűző élet, előadott egy mesét, miszerint az ellenségei megtalálták és nem tudja használni a kártyáját. Sürgősen pénzre van szüksége, hogy elbújjon. Mindhárom nő gyanútlanul a segítségére sietett (anyagilag), és eszméletlen összegű hiteleket vettek fel. Semmit nem sejtve arról, hogy az odaadott pénzükből fizette Simon a többi nővel való luxusrandikat. Mire kiderült a csalás, a lányok olyan anyagi helyzetbe kerültek, hogy a hiteleket a mai napig fizetik.

Ha az online ismerkedés szerelmese vagy, akkor érdemes megnézned a filmet, mert sosem tudhatod, hogy ki mond igazat az interneten.

Ha pedig már láttad, olvasd el EZT A CIKKÜNKET is, ahol több sokkoló tényt is elhozunk a férfiről, ami a dokumentumfilmből nem derül ki.

Mennyire érdemes megnézned: 5/5


Forrás: Igazi jövőképet ábrázoló film, ami kifigurázza a modern technológiát. A főszerepben egy kifejezetten jól élő család van, akiknek mindenük "okos". Modern otthonukban mindent megtesznek helyettük androidjaik, illetve gépeik. Autóik távirányítóval működnek, okos otthonuk az ebédtől kezdve a takarításig mindent megcsinál helyettük. Ám, ahogy az történni szokott, valami félresikerül és az emberellenes, politikus androidok puccsot hajtanak végre. A veszélyt érzékelve otthonuk bezárja magát, senki nem mehet se ki, se be.

Egy izgalmas és teljesen új kontextusban látjuk a lehetséges jövőnket. A BigBug azért különbözik a többi ilyesfajta filmtől, mert a cselekményt egyetlen egy házba sűríti. A külvilágról csak annyit tudunk, amennyit a szereplők tudnak meg a tévéből és a hírekből.

Mennyire érdemes megnézned: 5/3
Forrás: Fiatal tinikről szóló romantikus film, ami valójában egy újabb regényadaptáció. Az Alkonyathoz hasonló a felállás, mindössze vámpírok és vérfarkasok nélkül. Főszereplőnk, Raquel egy álmodozó író, de semmi önbizalma a való életben, és nem is találja a megfelelő témát, amiről írhatna. A sors közbeszól, ugyanis egy titokzatos család költözik a szomszédba, és egy retjélyes, veszélyes és egyben vonzó srác elkezdi a lány Wi-Fijét használni. Így ismerik meg egymást.

A film nem éppen az ártatlan és aranyos romantikus filmek közé tartozik. A történet összesűrítve nem sok időt ölel fel a filmben, így telepakolták forróbbnál-forróbb szexjelenetekkel, így valószínűleg ez az oka annak, hogy cikkünk készülésekor a toplista 6. helyén állt.

Mennyire érdemes megnézned: 5/2
Forrás: A fiatal stripper srác, Hugo teljesen elégedett az életével. A biznisz nagyon megy, és még egy szeretőt is talál magának. Ám mire észbe kap, már egy gyilkosság fő gyanúsítottja. Az ügyére, egy fiatal, lelkes gyakornokot, Trianát állítják rá. A sok hazugság és rejtély kuszasága közepette Hugonak rá kell döbbennie, hogy az élete mostantól sosem lesz ugyanolyan. A sorozat most tért vissza a 2. évaddal, így nem véletlen, hogy hamar a TOP10-be került.

A spanyol gyártású történetek a Money Heist (A nagy pénzrablás) sikere óta tarolnak, így ez a sorozat is gyorsan nagy népszerűségre tett szert. A második évad pedig úgy fest, nem marad le az elsőtől!

Mennyire érdemes megnézned: 5/3
Forrás: Egy igazi, elvetemült ötletből kiinduló valóságshow se maradhat ki a listából. A cím magáért beszél, ugyanis a résztvevők, akik szingli nők és szingli férfiak, el lesznek különítve egymástól. Mindenki egy vékony falakból felépített kis szobába kerül, ahonnan beszélgethet a szomszédjával. A játék lényege, hogy teljesen vakon esnek majd szerelembe. Ám a shownak itt nincs vége, ugyanis a kapcsolatok egészen a lánykérésig, aztán pedig a házasságig tartanak majd. Ha a férfi megkéri szerelme kezét, és ő igent mond, akkor omlanak le a falak, és akkor látják meg először a párjukat, akivel oltár elé vonulhatnak. Az igazi kérdés az, vajon tényleg vak a szerelem?

A leírás alapján biztos fogod a fejed, ahogy mi is. Micsoda dolgok léteznek? De mégis bekerült a műsor a toplistába, ugyanis olyan képtelen és humoros szituációkba keverednek a résztvevők, amelyeket mindannyian szívesen nézünk végig az első sorból.

Mennyire érdemes megnézned: 5/3
Forrás: Íme a legújabb dél-koreai sorozat, ami a Squid Game után befutott. Nem is csoda, hogy felkerült a TOP10-be, hiszen tele van akcióval, félelemmel és persze vérrel. A zombis történet rendkívül grafikusan van ábrázolva, így ez azoknak, akik nem néztek sok koreai zombisorozatot, elsőre furcsa lehet. Ám a történet nem csak a zombikról szól: megmutatja a barátság fontosságát, a sokszor eltitkolt iskolai bullyingot, valamint az erőszakkal, a felnőttek felelőtlenségével sem spórol. A készítők pedig nem kivételeznek a karakterekkel sem: sosem tudhatjuk, hogy éppen melyik, eddig főszereplőnek vélt diák válik legközelebb zombivá vagy zuhan le éppen a tetőről.

Sokan kritizálják a keleti színészkedés furcsaságait, ám ez abszolút megszokható. A sorozat izgalmas, fordulatos, és alaposan kidolgozott, ha pedig kedvet kaptál hozzá, mi azt javasoljuk, hogy eredeti nyelven próbáld meg, mert a színészetben megjelenő furcsa jellemzőket az angol vagy más szinkronok még jobban kiemelnek.

Mennyire érdemes megnézned: 5/4
Forrás: A szuperhősökről mindenkinek a Marvel és a DC nagyjai jutnak először eszébe. Nos, a Netflix újragondolta ezt a szerepet és egy fekete kisfiút ruházott fel természetfeletti erőkkel. A történet alapja, hogy Dion, aki édesanyjával, apja halála után éppen költözködik, rájön, hogy gondolataival tárgyakat képes mozgatni, teleportálni tud, illetve még sok más természetfeletti képessége van. Édesanyja próbálja eltitkolni ezt, hogy megvédje fiát a világ kíváncsiságától. Egy ember tud még a kisfiú képességeiről, az édesapa legjobb barátja, Pat, aki Dion keresztapja. A fiú szuperereje semmi komolyabb nehézséget nem okoz a család számára, ám egy olyan globális katasztrófa van készülőben, amit Dion ereje nélkül lehetetlen megoldani.

A sorozat kellemes családi légkörből indul, a vizuális effektek pedig páratlanok. Azonban a kritikusok írásaikban gyakran használják rá az ömlesztett szót, mert rengeteg különálló problémát próbáltak feldolgozni benne, amik közül egyik sem tud igazán kibontakozni.

Mennyire érdemes megnézned: 5/3