Galéria

4 tipp, ami segít, hogy jobb legyen a viszonyod a főnököddel

Forrás:

Bár minden vezető más és más, azért általában jellemző, hogy azokat az alkalmazottakat szeretik leginkább, akik proaktívak, vagyis szeretnek kezdeményezni. És ez nemcsak azt jelenti, hogy új ötletekkel kell előállnod, hanem azt is, hogy néha feedbacket is érdemes kérned a munkáddal kapcsolatban. Ebből ugyanis azt fogja látni a felettesed, hogy érdekel, mennyit fejlődtél a szemében az elmúlt időszakban és mit gondol rólad. Persze nem kell folyamatosan, minden beszélgetés alkalmával építő jellegű kritika után sóvárogni, de félévente érdemes egy közös meetinget tartani, amit te is simán kezdeményezhetsz.  


Forrás:

Minden kapcsolat alapja a megfelelő és hatékony kommunikáció, és nincs ez másképp a főnök-beosztott viszony esetében sem. Tudnod kell, a főnököd milyen időközönként kér visszajelzést tőled, milyen feladatokkal kapcsolatban kell kikérned a segítségét, a véleményét és mik azok, amikkel kapcsolatban felesleges őt kérdezni. Azt is fontos megtanulnod, hogy melyik platformon szeret kommunikálni, hogy a személyes megbeszélést vagy épp az e-mailváltást részesíti-e előnyben. Ha csak nemrég csatlakoztál a csapathoz, akkor figyeld, hogyan kommunikál a főnököd a többiekkel, hiszen az emberek általában úgy beszélnek másokkal, ahogy szeretnék, hogy velük is beszéljenek.


Forrás:

Nem létezik olyan kézikönyv, ami megszabja, hogy milyen témákat hozhatsz fel a főnököd előtt, ahogy arra sincs szabály, hogy milyen szoros lehet a feletteseddel való kapcsolatod. Legyél barátságos és nyitott, és a munka közben tartott szünetekben próbálj meg csevegni vele bármilyen apróságról. Mi történt a hétvégén? Milyen sorozatot néz vagy milyen könyvet olvas éppen? Ez mind jó kiindulópont lehet.


Forrás:

A vezetők szeretik azt a látszatot kelteni, hogy mindent kézben tartanak, pedig az ő nyakukba is zúdulhat hirtelen rengeteg teendő, amitől aztán folyamatosan stresszesek lesznek. Ha ezt tapasztalod a főnöködön, nyugodtan menj oda hozzá és ajánld fel, hogy segítesz neki egy-egy feladatban, hogy levedd a válláról a terhet. Akkor is szerzel egy piros pontot, ha végül elutasítja a segítségedet.