Galéria

5 jel, hogy a fejfájásodat az omikron-variáns okozza

Forrás: Először is, nem csak az omikronnál, hanem a COVID többi variánsánál is gyakran jelentkezik fejfájás, mint tünet. A Zoe COVID Study App szerint ezek közül az egyik, hogy rendkívül vagy közepesen erőteljes a fájdalom, olyan, amilyet nagyon ritkán tapasztalsz.

Ráadásul a második jel, hogy nem egy területre korlátozódik (ergo nem a homlokod vagy a tarkód környékén fáj), hanem a fej teljes részén érezni.
Forrás:

A harmadik jel, ami arra utal, hogy omikron okozza a fejfájásodat, hogy leginkább késszúráshoz hasonló, pulzáló, nyomó fájdalmat tapasztalsz. Ez kifejezetten erőteljes, olyan fájdalom, amit nem lehet figyelmen kívül hagyni.


Forrás:

A negyedik jel, hogy mivel az omikron hatásai napokig tartanak, így a fejfájás sem csillapodik egyetlen alvás után. Sőt, valójában napokig folyamatosan fájhat a fejed, kifejezetten kellemetlenül.


Forrás:

És végül, de nem utolsó sorban az ötödik megkülönböztető jel, hogy a fájdalomcsillapítók nem hatnak. Hiába veszed be őket, nem javul a fájdalom, az alvás, a sötét szobában pihenés és a nyugtató tea sem segít.

Egyébként Maya N. Clark-Cutaia professzor szerint azok, akik már megkapták az oltást, és mégis megfertőződnek a COVID-dal, gyakrabban tapasztalnak fejfájást, így náluk különösen fontos lehet ez a tünet.