Galéria

Filmes és sorozatos jelenetek, amiket csak improvizáltak a színészek

Forrás: Ki ne emlékezne arra a részre, amikor a 007-es ügynöknek úszni támadt kedve, majd izmos felsőtestét megvillantva jön ki a vízből? A jelenet ikonikussá vált, és nemcsak a filmben kapott helyet, de még a vetítést megelőző promóban is nagy szerep hárult a fotókra. Épp ezért érdekes, hogy valójában nem volt tervben; Daniel Craig szimplán csak úgy döntött, hogy úszkál egy kicsit, majd hirtelen ötlettől vezérelve felállt, és elindult a kamerák felé. Az operatőr tovább vette a jelenetet, így született meg ez a felvétel!
Forrás: Amikor a Titanic film egyik jelenetében Rose rohan, hogy segítsen Jacknek, miközben a vőlegénye próbálja őt megállítani, a színésznő is improvizált egy kicsit. A forgatókönyv szerint Rose ekkor egy hajtűvel megszúrja Calt, és szalad tovább, ám Kate Winslet úgy döntött, hogy beleéli magát a jelenetbe, és azt csinálja, amit a megérzése súg neki. Így történt az, hogy inkább arconköpte a férfit. A rendező végül azért is hagyta bent a filmben ezt a pillanatot, mert így visszaköthető volt ez arra a részre, amikor Jack megtanította Rose-t köpködni.
Forrás: A 300 című film legemlékezetesebb jelenete egyértelműen az, amikor a Gerard Butler által megformált Leonidas király felkiált, hogy THIS IS SPARTA! Ki gondolta volna, hogy ez benne sem volt a forgatókönyvben? Legalábbis nem ilyen formában! Az eredeti tervek szerint ezt a mondatot a színésznek halkan kellett volna suttognia, de Gerard nem volt elégedett a felvétellel, és azt kérte, hogy még egyszer vegyék fel a jelenetet. Aztán szívét-lelkét beletette, és a már ismert verzióban elkiáltotta magát. A forgatáson mindenki nevetett, de a rendező imádta!
Forrás: A sorozat egyik legikonikusabb, és cselekményét tekintve is legfontosabb jelenete volt az, amikor Londonban Ross véletlenül Rachel nevét mondja az oltárnál. És ezt David Schwimmer improvizálásának köszönhetjük! A készítők ugyanis nem tudták eldönteni, mivel zárják le a 4. évadot, a színész pedig a segítségükre sietett, és úgy döntött, szimplán Rachel nevét fogja mondani. A készítők annyira imádták ezt az ötletet, hogy végül ennél maradtak.
Forrás: Joaquin Phoenix mindig nagyon beleéli magát a szerepeibe, és képes a legnagyobb testi átalakulásokra is emiatt. Nem csoda, hogy a Joker forgatásán is sokat improvizált! A színész egyszer csak fogta magát, és elkezdte kipakolni a helyszínen lévő hűtőt, majd bemászott és magára zárta az ajtót. A stáb eléggé meglepődött, de nem hagyták abba a forgatást; mindenki kíváncsian várta, mi történik most. És ezáltal a film egyik emlékezetes jelenete is megszületett!
Forrás: A Végtelen háború egyik jelenetében láthatjuk, ahogy a wakandai harci jelenetben összeállnak a szuperhősök, és együtt veszik fel a harcot Thanosszal. Ekkor találkozik hosszú idő után először Thor és Amerika kapitány, a köztük lejátszódó vicces párbeszéd pedig teljesen improvizált volt.

Chris Evans: - Új frizura?
Chris Hemsworth: - Látom, lemásoltad a szakállamat.
Forrás: Mint kiderült, az Eufória első epizódjának egyik emlékezetes jelenete Zendayáék improvizációjának szüleménye. A forgatókönyv szimplán csak annyit írt, hogy Rue és az anyukája vitatkoznak, a rendező viszont azt kérte tőlük, hogy improvizáljanak, és essenek egymásnak szavakkal, amennyire csak lehet. Így Zendaya és Nika King a kamerák előtt alkották meg az egész jelenetet. Nagyon profik!
Forrás: A sorozat egyik jelenetében Walkter elrabolja kislányát, Hollyt, és megpróbál közelebb kerülni hozzá. Azonban a gyermek rögtön az anyukáját kezdi keresni, miközben azt mondogatja, hogy "mama". Érdekesség, hogy ez teljesen váratlanul történt így, a kisbaba szimplán csak meglátta az anyukáját, és beszélni kezdett. Ez az egy szó pedig annyira szívszorítóvá tette a jelenetet, hogy a készítők gondolkodás nélkül benne hagyták a végleges verzióban. Pláne, hogy Bryan Cranston nem esett ki a szerepéből, és improvizált a kislány szavait hallva.