Galéria

4 tipp, ami segíthet, hogy megkapd a fizetésemelést

Forrás:

Ha már gondolatban összeszedted, hogy mit is szeretnél mondani a főnöködnek, nincs más dolgod hátra, mint gyakorolni. Állj a tükör elé, légy határozott és mondd el magadnak, miért érdemelsz fizetésemelést. Játszd el az összes lehetséges forgatókönyvet, hogy ne érjenek meglepetések.


Forrás:

Ez nem egy olyan téma, amit a közös ebéd alatt megbeszélhetsz a főnököddel, úgyhogy menj oda hozzá soron kívül és kérj tőle időpontot egy meetingre. Az éves teljesítményértékelő beszélgetés egy szuper alkalom lehet arra, hogy több fizut kérj, de ha a céged nem gyakorolja ezt a szokást, akkor neked kell kezdeményezned.


Forrás:

Mindenki szeretne jobban keresni, de itt az a kérdés, hogy te miért érdemled meg jobban mindenki másnál? Ahogy már említettük, ideje számot vetni és összeírni az elért eredményeidet, amivel alátámaszthatod az érvelésed.


Forrás:

Egy ideális világban az itt leírtak segítenek abban, hogy elérd a célod, történetesen, hogy több fizetést kapj, ám a való élet nem mindig mennek ilyen egyszerűen a dolgok. Sajnos előfordulhat, hogy az alapos felkészülést követően is elutasítást tapasztalsz majd, épp ezért érdemes azt is végiggondolnod előzetesen, hogy mi mást hozhatnál még fel, ha már alkuhelyzetben vagy. Rugalmasabb időbeosztást vagy más pozíciót szeretnél? Itt az ideje elbeszélgetni ezekről is!