Galéria

Ez a világ 8 legdrágább macskafajtája

Forrás:

Ez a kanadai szőrtelen macska természetes mutáció miatt rendelkezik mindössze egy nagyon vékony szőrtakaróval, ami miatt teljesen csupasznak tűnik. Meglehetősen aktív és energikus macskáról van szó, ami ráadásul nagyon intelligens is. Ritka fajta, de persze azonnal felismerhető a nem létező bundájáról. 278 ezer és 1,8 millió forint között mozog az ára.


Forrás:

Ez a fajta már évszázadok óta létezik, és nagyon népszerű egyedről van szó, pont ezért rúg az ára is magasabbra. 460 és 610 ezer forint közötti összeget kell kifizetnie annak, aki ilyen kedvencre vágyik. A brit rövidszőrű cicát kékesszürke bundájáról és szelíd természetéről ismered meg.


Forrás:

A pétervári szfinx orosz eredetű macskafajta, ráadásul az egyik legkisebb a világon. Nagyon barátságos természetes van és intelligens állat, szereti a társaságot. Lehet teljesen szőrtelen vagy rendelkezhet egy vékony pehelyréteggel. Ára 526 és 900 ezer forint között mozog.


Forrás:

Az egyik legrégebbi és legismertebb macskafajta a világon, amit hosszú szőréről és jellegzetes pofájáról azonnal felismersz. Kedves, csendes cicáról van szó, aki jobban szeret lustálkodni a napon, mint őrült játékba kezdeni. Szinte minden színben létezik, magas ára viszont nem ennek, hanem népszerűségének köszönhető. 557 ezer forinttól kezdve egészen 1,7 millióba is kerülhetnek bizonyos példányok.


Forrás:

Az 1950-es években tenyésztették ki ezt a fajtát a bengáli leopárdmacska és a házi macska keresztezésével, és népszerűségéből azóta sem veszített. Igazi kalandvágyó, örökmozgó fajtáról van szó, aki egy nagymacska energiájával rendelkezik, így hasonlóan sportos életet élő gazdira van szüksége. Elképesztő, de az ára 600 ezer és 10 millió forint között mozog.


Forrás:

A nevét az angol játék és tigris szavak után kapta a fajta, amit az 1990-es években tenyésztettek ki. Tényleg olyan, mint egy kis tigris, amit akár otthon is tarthatsz. Ritka és különleges fajtának számít, épp ezért 1,5 millió forintba is kerülhet. Egyébként nagyon bújós és szeretetteljes fajtáról van szó.


Forrás:

Az 1980-as években tenyésztették afrikai szerválok és házi macskák keverékeként, így nem csoda, hogy masszív és nagy mozgásigényű macskáról van szó. Imádja a természetet és a vizet, és nem fél új dolgokat kipróbálni. Ára 3 és 7,7 millió forint között mozog.


Forrás:

Egyesek szerint azonosak a szavannamacskákkal, mások szerint külön fajról van szó, amit a szervál, a leopárd és a házi macska keresztezésével hoztak létre. Aki komolyan gondolja a vásárlást, DNS-tesztet kérhet a tenyésztőtől, hogy megbizonyosodjon róla, tényleg asheráról van szó, ugyanis a két fajta nagyon hasonlít egymásra. Ritka és gyönyörű fajta, ám rendkívül drága, ugyanis 6 és 38 millió forint között mozog az ára.