Galéria

7 bőrápolási trükk, amivel tökéletesen nézhetsz ki a téli hidegben is a szakértő szerint

Forrás:

„Elsődleges teendőnk ilyenkor egy kíméletes hámlasztás, melynek segítségével megszabadulhatunk az elhalt hámsejtektől, és elérhetjük, hogy bőrünk megújuljon és hatékonyabban fogadja be a különböző készítmények hatóanyagait. Ennek gyakorisága függ az adott terméktől, valamint a bőrtípustól. Léteznek olyan hámlasztók, melyeket mindennapi használatra fejlesztettek ki, és olyanok is, amiket heti 1-2 alkalommal szükséges alkalmazni.” – magyarázza a szakértő.


Forrás:

Elsőre talán azt gondolhatnánk, hogy teljesen mindegy, milyen terméket használunk arctisztítás céljából a téli hidegben, A szakértő szerint viszont ez egyáltalán nincs így:

„A mindennapos arctisztításhoz mindenképpen kíméletes, hidratáló, bőrpuhító, tápanyagokban, olajokban gazdag lemosót használjunk! Fontos, hogy már ebben a lépésben megalapozzuk bőrünk táplálását és védelmét. Tonikból is érdemes olyat választanunk, ami vitaminokkal dúsított és nyugtató hatású.”


Forrás:

„Építsünk be szérumokat, esszenciákat, arcolajakat a mindennapi bőrápoló rutinunkba! A téli hónapok során különösen nagy szükség van a többszintű ápolásra és hidratálásra, a kozmetikumok rétegezésére.”

– mondja a szépségszakértő, aki kihangsúlyozza azt is, mennyire fontos ebben az időszakban a szemkörnyék ápolása, és a krémek kiválasztása:

„Nappalra olyan arckrémet válasszunk, ami biztosítja a szükséges hidratálást, valamint védelmet nyújt a környezeti hatásokkal szemben. Az éjszakai krémünk pedig legyen különösen gazdag és tápláló, hiszen ilyenkor van a bőrünk a felszívóképessége csúcsán.”


Forrás:

„Amikor csak tehetjük, de legalább heti egyszer, iktassuk be egy gazdag, hidratáló, regeneráló pakolás vagy maszk használatát. Havonta egyszer pedig csináljunk végig egy egyhetes ampullakúrát, melynek során egy hét alatt nagy dózisban tudjuk a bőrbe juttatni a tápláló, regeneráló, hidratáló összetevőket.”

– mondja Edit, aki szerint télen különösen fontos, hogy ne feledkezzünk meg a különböző pakolásokról, maszkokról és fátyolmaszkokról.


Forrás:

Ahogy az arcunkkal, úgy a testünk bőrével is csodát tehet egy finom radírozás, amely megszabadít az elhalt hámsejtektől, arról már nem is beszélve, hogy utána úgy fogjuk érezni, mintha újjászülettünk volna. Természetesen a testápolókról sem szabad megfeledkezünk, főleg a bőrradírozás után! Ezek közül válasszunk gazdagabbat, zsírosabbat, vagy alkalmazzunk testolajakat.


Forrás:

Természetesen még arcunkon is vannak olyan részek, amelyek ápolása felett könnyen elsiklunk, télen viszont extra fontos, hogy kiemelt figyelmet fordítsunk azokra a területekre, ahol vékonyabb, érzékenyebb és sérülékenyebb a bőr, mint például a szemkörnyék és az ajkak. A hidegtől és a széltől a szemkörnyék bőre könnyen irritálttá, ajkaink pedig dehidratálttá, cserepessé válhatnak.


Forrás:

Ne feledkezzünk meg a kéz- és lábfejek ápolásáról sem, hiszen ezek a területek is hajlamosak a kiszáradásra, kirepedezésre, megfelelő krémek és olajok használatával azonban a bőrünk ezen területei meg sem fogják érezni a hideg és száraz időt!