Galéria

6 tárgy az otthonodban, ami koszosabb, mint egy WC-ülőke

Forrás:

A mosógépben található gumi

Vagyis pontosabban a mögötte rejtőző helyek. A mosógépben ugyanis nagyon könnyen elszaporodik a penész, főleg a gumik körül, és sajnos mögött is. Ez elsősorban a túlzásba vitt mosószer és öblítő miatt alakul ki, de a bejutó por is rátesz egy lapáttal.

Ez egyébként kifejezetten gyakori probléma a legtöbb háztartásban, és nem is egyszerű megszabadulni a penésztől, pláne a nehezen elérhető helyeken. Érdemes már most megnézned, mi rejtőzik a mosógép gumija mögött; sajnos meg fogsz lepődni!


Forrás: A kávéfőződ

A kávéfőző napi használatban van, és azt gondolnánk, ebben nem tudnak megtelepedni a bacik. De sajnos el kell, hogy keserítsünk! A készülék ugyanis nagyon gyorsan koszolódik, a belsejében vízkő tapad le, ráadásul ha nem öntöd ki a kis tárolóból a vizet, abban is nagyon gyorsan elszaporodnak a baktériumok. Volt már olyan, hogy észrevettél egy kis sárgás réteget a kancsó alján? Ez bizony biofilm réteg! Nem véletlen, hogy a kávégépekhez is lehet külön tisztítószert venni, hiszen így lehet csak igazán tisztán tartani a készüléket. Néhány hetente, használat függvényében keríts erre sort.
Forrás: A távirányító

Még ha alaposan ki is takarítasz otthon, egy tárgy biztosan elkerüli a figyelmedet! Ez pedig nem más, mint a távirányító, ami statisztikák szerint HÚSSZOR koszosabb, mint egy WC-ülőke! Nem véletlen, hiszen ezen aztán a baktériumoktól kezdve a penészig minden képes megtelepedni, ráadásul folyamatos használatban van. Ha tüsszentesz (akár te, akár egy vendég), ha hozzáér a kanapéhoz (ami ugyebár a legkoszosabb része a nappalinak), vagy ha szimplán megfogod telefonozás után, máris több száz baktérium kerül át rá napi szinten.
Forrás: A törölköző tartó

Mivel tudjuk, hogy a WC nem éppen a legtisztább, így a fürdőben mindenki figyel arra, hogy ez, valamint a környezete, a kád és a padló is tiszta legyen. Na de mi a helyzet a törölközőtartóval? Akár csak egy kis akasztó van a falon, akár kifejezetten törölköző szárító van a falra szerelve, ezeket sosem takarítjuk eléggé. Ezért számít ma már ez a legkoszosabb tárgynak az egész fürdőszobában...
Forrás: A zuhanyrózsa

...nem sokkal megelőzve a zuhanyrózsát! Ez ugyanis egy másik, gyakran elfelejtett tárgy a fürdőszobában, amit nem is azonosítunk a baktériumokkal. Pedig sajnos magában a zuhanyfejben rengeteg baktérium rejtőzik, hiszen kellemes nedvesség található itt, így rengeteg mikroorganizmusnak nyújt otthont. Veszélyes esetekben akár olyan mycobacteriumnak is, amelyek tüdőbetegségeket okoznak!
Forrás: Fogkefe-tartó

És végül elérkeztünk az utolsó ponthoz! A lakásodban ugyanis van egy tárgy, ami minden korábbit felülmúl, már ami a baktériumokat illeti. Ez nem más, mint a fogkefe-tartó, amit szinte kivétel nélkül mindenki elfelejt kitakarítani. Pedig a fogkefédben megbúvó bacik könnyen áttelepszenek a belsejébe, pláne, ha csöpög le a víz, ami megáll benne; és akkor a szobában lévő többi baciról nem is beszéltünk!

És ez csak még inkább fokozódik, ha a családtagokkal közös fogkefe-tartót használsz! Szakértők szerint hetente egyszer fontos ezt alaposan kitakarítani, hogy igazán tiszta legyen!