Galéria

Interjúztatók elárulták leghihetetlenebb történeteiket

Forrás: "Volt egy nő, akit interjúztattam, és állandóan tartott egy kis szünetet, majd felolvasta a válaszokat a kérdéseimre a Google-ből (az interjú Skype-on keresztül zajlott). Abból tűnt fel, hogy nagyon furcsa volt a hosszú szünet a kérdéseim után, és közben én is rákerestem a témára Google-ben, és figyeltem, ahogy szó szerint felolvassa a válaszokat."
Forrás: "Egy jelöltünk hozott magával ebédet az interjúra, mert az utóbbi időben elkezdett súlyzókkal edzeni, és konkrét időközönként [az izomépítés miatt] ennie kellett. A beszélgetés közepén aztán elővette az ebédjét, és nyugodtan megette."
Forrás: "Egyszer interjúztattam egy nőt, akinek a telefonja megszólalt a beszélgetés közepén. Megfogta a mobilt, gondoltam lenémítja és folytatjuk. Helyette felvette, és három percig beszélgetett egy barátjával random témában (azaz nem vészhelyzet volt), mielőtt közölte vele, hogy amúgy egy interjún ül és le kell tennie. Mondanom sem kell, nem kapta meg az állást."
Forrás: "Kerestünk valakit egy számítógépes ügyfélszolgálati munkakörre, és volt egy srác, akinek minden kérdésre ez volt a válasza: 'fogalmam sincs, de gyorsan tanulok és keményen dolgozom.'"
Forrás: "Egy egyórás, kellemes interjú után az egyik legjobb jelölt megkérdezte, hogy volna-e egyébként néhány percünk arra, hogy beszélgessünk egy kicsit Istenről."
Forrás: "Gyakran találkozom azzal, hogy az emberek túlzottan túlkvalifikáltnak tettetik magukat az interjún, nagy szavakat használnak az önéletrajzukban, különösen akkor, ha nehéz vagy lehetetlen ezeket utóellenőrizni. Egy olyan városban élek, ahol magas a migráció, és sok nemzetközi jelölt érkezik hozzánk, a többségük olyan megnevezésekkel, mint 'Executive Director of Worldwide Distribution' vagy 'Senior Vice President of Global Operations' egy olyan cégnél, ahol se telefonszám, se angol weboldal nincs. Több olyan 'ügyvezető igazgatót' is interjúztattam kezdő pozícióra, akik egy darab eredménykimutatást sem láttak még."
Forrás: "Volt egy nő, akinek 10 munkahelye volt az elmúlt két és fél évben - és azt állította, hogy ezáltal nagyon sokszínű a tudása, hiszen rengeteg lehetősége volt tanulni. A legtöbb kérdésnél félrebeszélt, és lényeg a lényeg, rájöttem, hogy ő és a barátnője különböző cégeknél jelentkeztek munkára kisebbségiként, majd utána beperelték a vállalatot diszkrimináció miatt. 10-ből 8 korábbi főnökét beperelte. Még jó, hogy ezt megúsztam."
Forrás:

"Volt nálam interjún egy férfi, aki az alábbiak közül mindhármat megcsinálta:

- Megjegyzést tett arra, hogy nő vagyok, és megkérdezte, hogy 'tényleg a főnököm leszel, vagy csak valami HR titkárnő vagy?'
- Megkérdezte, hogy ha lesz drogtesztelés, akkor lehetne-e 'egy hét múlva csinálni, mert akkor már át fogok menni rajta.'
- Amikor elmondtam neki, hogy irodai öltözetet várunk el, közölte, hogy 'hát, akkor adnotok kell nekem nadrágot, mert csak farmert hordok.'

Nem vettük fel... és még most sem hiszem el, milyen borzalmas jelölt volt."


Forrás: "Egykor menedzserként dolgoztam egy Blockbusterben (videókazetta- és DVD-kölcsönző), és egy kifejezetten rossz interjú után kikísértem a jelentkezőt a parkolóig, amikor is megszólalt a riasztó. Kiderült, hogy elrejtett három DVD-t a dzsekijébe, még mielőtt behívtuk volna beszélgetésre. Nem kapta meg az állást. Ahogy a Mamma Miát, a Bolondok aranyát és a Szerelmes hangjegyek 3-at sem."
Forrás: "Egyszer volt egy interjúm egy férfivel, aki nem jelent meg. Amikor késve megérkezett, rögtön kérdeztem, hogy ő lenne-e XY, mire közölte, hogy igen. Azon túl, hogy szinte végig csak morgott, olyan szaga volt, hogy néhány gyors kérdés után abbahagytam az interjút. Mint kiderült, aki 'nem jelent meg', korábban leegyeztette, hogy pár órával később ér csak oda, de én már nem kaptam meg a memót róla. Fogalmam sincs, ki volt az a másik férfi, akit meginterjúztattam."
Forrás: "Volt egy pasas, aki 40 perccel az interjú előtt érkezett meg, láthatóan őrülten ideges volt. 30 perccel később a csapatommal behívtuk a férfit, és a fantasztikus kézfogásból lehetett érezni, hogy szegény még mindig izgul, és ez nem is fog elmúlni. Bekísértük a szobába, leültünk, és még az első kérdés előtt elhányta magát az asztalon. A legviccesebb, hogy még így is a jobb jelöltek között volt, így visszahívtuk még egy körre."
Forrás:

"A cégnél interjúztattak egy srácot. Amikor kérdeztek tőle technikai kérdéseket, feltűnt nekik, hogy a hang nem volt szinkronban a srác beszédével. Elkezdték jobban figyelni, és kiderült, hogy nem is ő beszélt, hanem a szobában valaki más választ, ő pedig csak eltátogta a mondatait, mintha ő beszélne. Az interjút azonnal leállítottak. Nem vették fel."