Galéria

Híres emberek, akik egy szekta tagjai voltak

Forrás: Amikor Joaquin Phoenix gyermek volt, egész családja tagja volt a Children of God (Isten gyermekei) szektának. Évekkel ezelőtt egy interjúban őszintén beszélt arról az időszakról, ahogy arról is, hogy rögtön kiléptek a szervezetből, amikor rádöbbentek, hogy nagyban különböznek a nézeteik az övéktől.
Forrás: A színésznő azon szerencsések közé tartozik, akik bár óriási hírnevet szereztek Hollywoodban, vagyonos családba születtek. Szülei a Moral Re-Armament (Morális újrafegyverkezés) nevű szekta tagjai voltak. Sőt, Glenn a szervezet svájci központjában is élt két évig. Végül a család otthagyta a szektát, mivel a vezetők túlságosan is beleszóltak az életükbe.
Forrás:

A színész sokaknak a Hetedik mennyország és a 10 dolog, amit utálok benned című alkotásokból lehet ismert. Szerepek elsősorban a 90-es évek végén és a 2000-es években találták meg. Azóta ugyan kicsit eltűnt a filmszakmából, ám pár éve minden tekintet rászegeződött, amikor megalapította saját, Full Circle nevű spirituális gyülekezetét. Az alapját a hindu tanok adják, az összejöveteleken pedig jóga, filmnézés és művészeti órák zajlanak.


Forrás:

Val Kilmer egy 2020-ban készült interjúban mondta el, hogy azért kereste fel és csatlakozott a Keresztény Tudomány vallási mozgalomhoz, hogy hittel és imával is kezeltesse torokrákját. Persze végül a családja unszolására és józan eszére hallgatva kemoterápiás kezelést kapott, és meggyógyult…


Forrás:

Mily meglepő, de a színésznőnek is voltak furcsa döntései. Az egyik 20 évesen, amikor csatlakozott egy olyan szektához, amelyről az a hír járta, hogy tagjai csak napfénnyel táplálkoznak. Michelle persze ezt egy későbbi interjúban cáfolta és elmondta, hogy mindössze a vegetáriánus életmódot támogatták. Végül mégis kilépett, mert fizetnie kellett a tagságért, ami igencsak kiábrándította a színésznőt a közösség spirituális nézeteiből.


Forrás:

Justin Bieberről köztudott, hogy nagyon vallásos, sőt még feleségével Hailey Bieberrel is rendszeresen járnak templomba. Azt azonban már kevesen tudják, hogy nem egyszerűen keresztény, hanem a Hillsong Egyház tagja. De, hogy még jobban sokkoljunk mindenkit, egy bennfentes szerint az énekes a közösség egyik felszentelt lelkipásztora.


Forrás: A Galaxis őrzői sztárja Bieberhez hasonlóan a Hillsong Egyház tagja, amely számos hírességnek ad keresztény útmutatást. Bár rengeteg vád és botrány övezte az elmúlt években, méghozzá a megszámlálhatatlan pénzadomány miatt...
Forrás: A Bűbájos boszorkák egykori sztárja és a családja a Children of God (Isten gyermekei) szekta tagjai voltak, de abban a pillanatban hátat fordítottak édesapjával a szervezetnek, amikor fény derült arra, hogy a szekta vezetői a gyermekek fizikai bántalmazását támogatják.