Galéria

6 szakértői tipp, ami segít az álomalak elérésében

Forrás:

Míg a legtöbb tipp általában arról szól, hogy mit ne egyél, addig Corey arra szeret fókuszálni, hogy mi mindent lehet és kell megenni. „Egyél - hogy tápláld a tested és az elméd - legalább három minőségi és tápanyagban gazdag ételt naponta. Gondolj erre: legyen színes, kiegyensúlyozott és elégítse ki az étvágyad. Amikor összerakod a tányérod, legyen rajta elég protein, energiát adó szénhidrát (teljes kiőrlésű gabona, édes burgonya stb.), színes zöldségek és egészséges zsírforrás (avokádó, magvak stb.).” Corey szerint arról sem szabad megfeledkezni, hogy mindig legyen nálad valamilyen nassolnivaló, mint mondjuk egy kis gyümölcs, zöldség vagy protein szelet.


Forrás:

Ma már mindenki kívülről fújja, mennyire fontos a megfelelő mennyiségű víz fogyasztása az egészség megőrzése szempontjából, de azt tudtad, hogy az álomalak elérésében is nagy szerepe van? „A test gyakran összekeveri az éhséget és a szomjúságot, így nap közben érdemes először inni egy kicsit, amikor éhesnek érzed magad, mielőtt nassolni kezdesz.” Corey továbbá azt tanácsolja, hogy a vízivás legyen az első dolgod, amint felébredsz reggel. Ha unalmasnak tartanád a vizet, egy kis gyümölccsel vagy hideg teával ízesítheted vagy készíthetsz smoothie-t napközben.


Forrás:

A súlyod nemcsak attól függ, hogy mit eszel, hanem attól is, hogyan. Ha sok gyümölcsöt és zöldséget eszel, de az ebédedet még mindig a laptopod mellett fogyasztod el és a reggelit is út közben tolod be, akkor nem érted a lényeget. „Először is, élvezned kell a folyamatot, élvezned kell az ételt. A mindful evés azt jelenti, hogy rá vagy hangolódva a testedre és tudod, mit mikor kell enned. Ez csak úgy működhet, ha közben nem kell száz másik dologra odafigyelned.” A szakérő szerint, ha nem figyelsz az evésre, azt sem tudod, mikor laksz jól, így könnyen túleheted magad. Ha pedig olyan étel van előtted, amit nem is igazán szeretsz, nem leszel elégedett, ami a későbbiekben nassoláshoz vezet. Corey szerint nem kell kiporciózni a kaját, egyszerűen csak figyelni kell a test jelzéseire, az megmutatja, mennyi ételre van szüksége.


Forrás:

A mozgás nem feltétlenül azt jelenti, hogy le kell tolnod egy 2 órás izzasztó HIIT edzést, hiszen beletartozik minden, amit napközben csinálsz. Corey szerint érdemes odafigyelni arra, hogy mondjuk távolabb parkolj le az irodától, hogy a lépcsőzést válaszd a liftezés helyett és a konferenciahívást is indítsd a szabadból, ha tudod. Lényegében próbálj minél többet mozogni, ne csak akkor, amikor edzeni mész.


Forrás:

„A stresszhormonok pusztítást végeznek szervezetünkben, különösen az immunrendszerünkben és az anyagcsere-működésünkben. Ezért vigyázz az elmédre és minden nap szánj időt az elmélkedésre és a lazításra” – mondja Corey, aki szerint a súlygyarapodás miatti stressz még rosszabb a szervezetnek, mint maga a súlygyarapodás.


Forrás:

Az egészséges testsúly megőrzéséhez elengedhetetlen a megfelelő minőségű és mennyiségű éjszakai alvás. Ha nincs meg a 7-9 óra szundi, akkor a szervezet éhséghormonokat termel, így többet fogsz enni, mint amennyire valójában szükséged van. Az alváshiány a zsírraktározást is befolyásolja, ami megnehezíti a testsúly fenntartását.